Sitruunakanapelti
Sitruunaista kanaa, pehmeäksi paahtunutta valkosipulia ja paistettuja perunoita. Uunikanan puolikkaista syntyy näyttävä ruoka, joka valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Noin 3,00€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 1,3 kg)Atria Uunikanan puolikkaita, Sisilian sitruuna
- 1ps(1 kg)Pirkka Siikli perunoita
- 4(300 g)porkkanaa
- 2kokonaista valkosipulia
- 2(200 g)sitruunaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkltuoretta rosmariinia riivittynä
Pestokastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota kanat huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Nosta kanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla 30 minuuttia.
- Leikkaa pestyt perunat puoliksi ja isommat tarvittaessa neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Halkaise valkosipulit ja sitruunat. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa.
- Asettele valkosipulit leikkauspinta ylöspäin pellille kanojen ympärille. Valuta 1 rkl öljy-mausteseoksesta valkosipuleille. Pyörittele perunat ja porkkanat lopussa öljy-mausteseoksessa. Lisää myös perunat, porkkanat ja sitruunat pellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla vielä noin 1 tunti.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa. Tarjoa sitruunakanapelti pestokastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvä resepti