
Stifado, kreikkalainen lihapata
Tässä ruoassa odotus palkitaan. Tarjoa mehevä lihapata perunoiden kanssa.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1,3kgnaudan ulko- tai kulmapaistia
- 500gsipulia
- 1valkosipuli
- 2tlsuolaa
- 2tloreganoa
- 3laakerinlehteä
- 2kanelitankoa
- 3dlpunaviiniä
- 400gtomaattimurskaa
- 1dlhunajaa
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi.
- Kuori ja lohko sipulit, kuori valkosipuli.
- Laita lihakuutiot laakeaan uuninkestävään vuokaan ja ruskista niitä 250 asteessa noin 15 minuuttia.
- Ota vuoka uunista, lisää sipulilohkot, valkosipulinkynnet, mausteet, punaviini, tomaattimurska ja hunaja. Peitä kannella tai alumiinifoliolla.
- Hauduta uunissa 170 asteessa noin 2,5 tuntia. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä ohje on mielestäni alkujaan Valintatalon reseptilehdistä 1990-luvulta. Olen tehnyt useita kertoja ja aina yhtä herkullista. Karjalanpaistilihatkin toimivat ihan mainiosti.
Ei tuokaan ole se alkuperäinen resepti, johon olen linkin tehnyt. Se oli tehty karitsan paahtopaistista. Onneksi se on tallessa myös tulostettuna.
Miksi resepti on muutettu, aiemmassa reseptissä tämä oli tehty karitsan paahtopaistista? Muitakin muutoksia on tehty vanhaan versioon nähden, ei kiva jos on löytänyt hyvän ohjeen, tallentanut linkin ja seuraavalla kerralla linkin takaa tuleekin eri resepti :(
evi, meiltä löytyy kaksi eri stifadon ohjetta. Lampaan paistista tehdyn stifadon ohjeen löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stifado-eli-kreikkalainen-lihapata