Stifado, kreikkalainen lihapataReseptin teki kumppani

Stifado, kreikkalainen lihapata

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1,3kgnaudan ulko- tai kulmapaistia
    • 500gsipulia
    • 1valkosipuli
    • 2tlsuolaa
    • 2tloreganoa
    • 3laakerinlehteä
    • 2kanelitankoa
    • 3dlpunaviiniä
    • 400gtomaattimurskaa
    • 1dlhunajaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit, kuori valkosipuli.
  3. Laita lihakuutiot laakeaan uuninkestävään vuokaan ja ruskista niitä 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista, lisää sipulilohkot, valkosipulinkynnet, mausteet, punaviini, tomaattimurska ja hunaja. Peitä kannella tai alumiinifoliolla.
  5. Hauduta uunissa 170 asteessa noin 2,5 tuntia. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua
  • Evi25.3.2018

    Ei tuokaan ole se alkuperäinen resepti, johon olen linkin tehnyt. Se oli tehty karitsan paahtopaistista. Onneksi se on tallessa myös tulostettuna.

  • evi3.1.2018

    Miksi resepti on muutettu, aiemmassa reseptissä tämä oli tehty karitsan paahtopaistista? Muitakin muutoksia on tehty vanhaan versioon nähden, ei kiva jos on löytänyt hyvän ohjeen, tallentanut linkin ja seuraavalla kerralla linkin takaa tuleekin eri resepti :(

  • K-Kuluttajapalvelu3.1.2018

    evi, meiltä löytyy kaksi eri stifadon ohjetta. Lampaan paistista tehdyn stifadon ohjeen löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stifado-eli-kreikkalainen-lihapata