Stifado, kreikkalainen lihapataReseptin takana kumppani

Stifado, kreikkalainen lihapata

Tässä ruoassa odotus palkitaan. Tarjoa mehevä lihapata perunoiden kanssa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1,3kgnaudan ulko- tai kulmapaistia
    • 500gsipulia
    • 1valkosipuli
    • 2tlsuolaa
    • 2tloreganoa
    • 3laakerinlehteä
    • 2kanelitankoa
    • 3dlpunaviiniä
    • 400gtomaattimurskaa
    • 1dlhunajaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit, kuori valkosipuli.
  3. Laita lihakuutiot laakeaan uuninkestävään vuokaan ja ruskista niitä 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista, lisää sipulilohkot, valkosipulinkynnet, mausteet, punaviini, tomaattimurska ja hunaja. Peitä kannella tai alumiinifoliolla.
  5. Hauduta uunissa 170 asteessa noin 2,5 tuntia. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,13/kpl1,19/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,49/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,64/kpl8,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl12,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl116,33/kpl
  • Meira kanelitanko 15g
    Meira kanelitanko 15g
    1,19/kpl79,33/kg
  • Santa Maria kanelitanko 20g
    Santa Maria kanelitanko 20g
    1,65/kpl82,50/kg
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    Pirkka tomaattimurska 500 g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Pirkka Luomu tomaattimurska 500g
    Pirkka Luomu tomaattimurska 500g
    1,09/kpl2,18/kg
  • Pirkka chilitomaattimurska 390g
    Pirkka chilitomaattimurska 390g
    0,89/kpl2,28/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,19/kpl8,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,65/kpl10,43/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua
  • Mare21.4.2019

    Tämä ohje on mielestäni alkujaan Valintatalon reseptilehdistä 1990-luvulta. Olen tehnyt useita kertoja ja aina yhtä herkullista. Karjalanpaistilihatkin toimivat ihan mainiosti.

  • Evi25.3.2018

    Ei tuokaan ole se alkuperäinen resepti, johon olen linkin tehnyt. Se oli tehty karitsan paahtopaistista. Onneksi se on tallessa myös tulostettuna.

  • evi3.1.2018

    Miksi resepti on muutettu, aiemmassa reseptissä tämä oli tehty karitsan paahtopaistista? Muitakin muutoksia on tehty vanhaan versioon nähden, ei kiva jos on löytänyt hyvän ohjeen, tallentanut linkin ja seuraavalla kerralla linkin takaa tuleekin eri resepti :(

  • K-Kuluttajapalvelu3.1.2018

    evi, meiltä löytyy kaksi eri stifadon ohjetta. Lampaan paistista tehdyn stifadon ohjeen löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stifado-eli-kreikkalainen-lihapata