
Stifado, kreikkalainen lihapata
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tässä ruoassa odotus palkitaan. Tarjoa mehevä lihapata perunoiden kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1,3 kg | naudan ulko- tai kulmapaistia tai |
500 g | sipulia tai |
1 | valkosipuli tai |
2 tl | suolaa tai |
2 tl | oreganoa tai |
3 | laakerinlehteä tai |
2 | kanelitankoa tai |
3 dl | punaviiniä tai |
400 g | tomaattimurskaa tai |
1 dl | hunajaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 379 kJ / 91 kcal |
Rasva | 1,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 6 g |
josta sokereita | 5,6 g |
Proteiini | 10,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi.
Kuori ja lohko sipulit, kuori valkosipuli.
Laita lihakuutiot laakeaan uuninkestävään vuokaan ja ruskista niitä 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Ota vuoka uunista, lisää sipulilohkot, valkosipulinkynnet, mausteet, punaviini, tomaattimurska ja hunaja. Peitä kannella tai alumiinifoliolla.
Hauduta uunissa 170 asteessa noin 2,5 tuntia. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Pirkka tomaattimurska 500 gHinta 0,69/kpl1,38/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 2,55/kpl170,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,15/kpl107,50/kg
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Mutti tomaattimurska 400gHinta 0,99/kpl2,47/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,7(153 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min4,1(10 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min3,5(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (40 arviota)
- Mare4 vuotta sittenTämä ohje on mielestäni alkujaan Valintatalon reseptilehdistä 1990-luvulta. Olen tehnyt useita kertoja ja aina yhtä herkullista. Karjalanpaistilihatkin toimivat ihan mainiosti.
- Evi5 vuotta sittenEi tuokaan ole se alkuperäinen resepti, johon olen linkin tehnyt. Se oli tehty karitsan paahtopaistista. Onneksi se on tallessa myös tulostettuna.
- evi5 vuotta sittenMiksi resepti on muutettu, aiemmassa reseptissä tämä oli tehty karitsan paahtopaistista? Muitakin muutoksia on tehty vanhaan versioon nähden, ei kiva jos on löytänyt hyvän ohjeen, tallentanut linkin ja seuraavalla kerralla linkin takaa tuleekin eri resepti :(
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenevi, meiltä löytyy kaksi eri stifadon ohjetta. Lampaan paistista tehdyn stifadon ohjeen löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stifado-eli-kreikkalainen-lihapata