• Erityisruokavaliot

Suklaa-appelsiinikakku

Suklaa-appelsiinikakku
Reseptin teki kumppani
  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • 200gtummaa suklaata
    • 3dlvenhä- tai spelttijauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1rklvaniljasokeria
    • 2dlfariinisokeria
    • 150gvoita tai margariinia sulatettuna
    • 3kananmunaa
    • 1appelsiinin kuoriraaste ja mehu

Kuorrutus:

    • 3dlkaakaotomusokeria
    • 1 1/2rklappelsiinin mehua

Pinnalle:

    • 1dldaim-raikeita
    • 1dlsuolapähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (ø 24 cm).
  2. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai alhaisella teholla mikrossa.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, appelsiininkuoriraaste ja -mehu. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  5. Sekoita kaakaotomusokerista ja appelsiinimehusta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Ripottele daim-rakeet ja suolapähkinät päälle. Kakku on parhaimmillaan 1-2 päivän kuluttua ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Kommentoi

Arvosana reseptille