Suklaa-lakutiikerikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-lakutiikerikakku

Kuorrutettu suklaa-lakutiikerikakku on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle tiikerikakulle. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa.

Ainekset

20 palaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.
  2. Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.
  3. Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
  5. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille66 arvostelua
  • Karoliina6.12.2020

    Hei, jostain syystä tämä jäi minulla ihan kuivaksi ja murenevaksi. Mitähän voisi kokeilla tehdä eri tavalla jotta kakusta tulisi oikeasti mehevä?

  • K-Kuluttajapalvelu6.12.2020

    Karoliina, kahvikakun onnistumisen kannalta on olennaista että kakku paistetaan rengasvuoassa uunin alatasolla. Huomioithan että paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. On siis tärkeää tarkkailla leivosta paiston aikana. Kypsyyden voi tarkastaa varovasti hammastikulla. Paiston jälkeen kakun annetaan jäähtyä rauhassa, jotta sen rakenne muuttuu napakaksi eikä kakku murene. Valmista kakkua voi halutessaan suojata kuvulla tai kelmulla kuivumisen estämiseksi.

  • Juhlat tulossa13.6.2019

    Voiko kakun pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu13.6.2019

    Juhlat tulossa, voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta. Kuorrute kannattaa lisätä vasta sulattamisen jälkeen.

  • Kyselijä12.12.2016

    Ohjeessa lukee ensin 1/2 dl pirkka kaakaojauhetta ja vielä uudemman kerran 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, paljonko kaakaojauhetta on siis tarkoitus laittaa vai onko vahingossa kahteen kertaan?

  • K-Kuluttajapalvelu12.12.2016

    Hei Kyselijä, kakkutaikina erotetaan kahteen massaan, jolloin kaakaota tulee molempiin, siksi kaakaojauhe on mainittu kaksi kertaa (katso kohta 1.).

  • Anoppi27.12.2015

    Haastava homma edessä: sovellus gluteenittomana ja vegaanina. Katsotaan kuinka uudenvuodenherkku onnistuu!

  • Kuluttajapalvelu15.12.2015

    Äitiliini, toiveesi välittyy koekeittiölle tiedoksi. Reseptihaustamme löytyy runsaasti gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia makeita leivonnaisohjeita, tässä polku resepteihin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780 .

  • Äitiliini14.12.2015

    Gluteenittomia ohjeita toivoisin myös tällaisista makeista hetkistä niin ei aina tarvitsi soveltaa ja kokeilla. Pääsisi vähän helpommalla

  • Arvi10.12.2015

    Oli aivan mahtavaa. Vein loput työmaan kahvihuoneeseen, ei tarvinnut takaisin kantaa.

  • Hanna1.12.2015

    Tätä täytyy kokeilla, pelkkä kuva tuo veden kielelle!