• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suklaa-vadelmakääretorttuReseptin teki kumppani

Suklaa-vadelmakääretorttu

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta
    • 5kananmunaa
    • 2dlruokokidesokeria
    • 1/2dlkaakaojauhetta
    • 1 1/4dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte:

    • 2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 150gvalkosuklaata sulatettuna
    • 200gvadelmia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leivinpaperoi uunipelti ja sipaise paperi ohuesti öljyllä tai juoksevalla margariinilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauhe, perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  4. Levitä keittiöpyyhe työpöydälle. Aseta leivinpaperi pyyhkeen päälle ja ripottele kerros ruokokidesokeria leivinpaperille ja kumoa kypsä torttulevy sokerileivinpaperin päälle. Jäähdytä.
  5. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike vaahdoksi ja lisää jäähtynyt valkosuklaasula vaahtoon. Levitä vaahto torttulevylle ja ripottele jäiset vadelmat päälle.
  6. Rullaa torttu leivinpaperin avulla tiiviisti ja kääri keittiöpyyhe napakasti rullan ympärille.
  7. Pane torttu 2-4 tunniksi pakastimeen. Viipaloi ja nauti kahvin tai teen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua