• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suklaakakku pellillinenReseptin teki kumppani

Suklaakakku pellillinen

  • 12 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12 palaa

Uunipelleille:

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

Taikina:

    • 7keltuaista
    • 1 3/4dlsokeria
    • 7valkuaista
    • ripaussuolaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja

Täyte:

    • 200gmargariinia tai suolatonta voita
    • 100gtummaa suklaata
    • 1ps(63 g)vaniljakastikeaineksia
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 3dlkylmää maitoa
    • appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

    • 180gtummaa suklaata
    • 40gmargariinia
    • 1/2dlkermaa

Tarjoiluun:

    • kermavaahtoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota esiin kolme uunipeltiä. Sipaise jokaiselle uunipellille margariinia kahden halkaisijaltaan 15 cm:n kakkupohjan alalle. Ripottele päälle hiukan korppujauhoja.
  2. Vaahdota taikinan keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin ja suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
  3. Nostele munavaahdot keskenään sekaisin. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita.
  4. Annostele taikina uunipelleille ja paista 200-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla kuusi ohutta kakkupohjaa. Paistoaika on noin 5 minuuttia. Jos sinulla on tavallinen uuni, paista pohjia hieman pidempään ja nosta lämpötilaa 10-20 astetta.
  5. Sulata täytteen rasva ja suklaa ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
  6. Kaada vaniljakastikeainekset kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja maito. Vatkaa seosta, kunnes se sakenee. Sekoita huoneenlämpöiset vaniljakiisseli ja suklaa-rasvaseos keskenään täytteeksi.
  7. Kokoa kakku siten, että sipaiset kakkupohjille ohuelti marmeladia ja levität päälle täytettä. Jätä täytettä hiukan kakun reunoille levitettäväksi.
  8. Nosta kakku kylmään. Valmista kuorrutus sulattamalla kakun päälle tuleva suklaa ja rasva. Lisää joukkoon kerma ja sekoita.
  9. Sivele kakun reunat ja päällinen kuorrutuksella. Nosta kakku kylmään ja tarjoa kermavaahdon kera. Vinkki! Myös aprikoosimarmeladi käy tähän kakkuun.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille