Suklaamousse ja viinisiirappiReseptin teki kumppani

Suklaamousse ja viinisiirappi

Suklaamousse ja viinisiirappi muodostavat mahtavan jälkiruokakokonaisuuden! Koristele yrteillä kuten viinisuolaheinällä tai rosmariinilla.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • 2pssuklaamousseaineksia
    • 2dlmaitoa

Viinisiirappi:

    • 1dlsokeria
    • 1/2dltummaa siirappia
    • 2dlväkevää kreikkalaista viiniä tai portviiniä

Tarjoiluun:

    • yrttejä, lehtiä tai kukkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa siirapin ainekset laakeaan kattilaan ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi sitä samalla sekoittaen.
  2. Keitä hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Älä keitä liian kauan, sillä seos sakenee jäähtyessään. Jos keitit siirapista liian sakeaa, kuumenna se ja lisää joukkoon hiukan viiniä.
  3. Valmista suklaamousse pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Leikkaa leivinpaperiarkki halki siten, että saat kolmion muotoisen palan. Kääräise pala suppiloksi ja lusikoi siihen valmis mousse. Leikkaa suppilon kärki poikki siten, että muodostuu reilu suuaukko, jotta suklaamoussessa olevat suklaapalat eivät tuki suppiloa.
  5. Pursota suklaamousse pieniin laseihin. Valuta päälle viinisiirappia.
  6. Nosta annokset tarjottimelle ja kylmään. Vinkki! Koristele vadit pöytään nostettaessa näyttävillä, kestävillä yrteillä, kuten viinisuolaheinällä tai rosmariinilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille