Suklaamousse-mansikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaamousse-mansikkakakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklainen täytekakku täytetään mansikoilla ja peitetään ihanan suklaamoussen alle.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    75 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai

    Täyte

    1/2 ps (à 500 g)
     
    Pirkka mansikoita (pakaste)
    tai
    1 dl
     
    tai

    Pinnalle

    1/2 levyä (à 200 g)
     
    tai
    1 tlk (2 1/2 dl)
     
    tai

    Koristeeksi

     
    tuoreita marjoja, hedelmiä tai karamellirakeita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 259 kJ / 301 kcal
    Rasva
    13 g
    josta tyydyttynyttä
    7,7 g
    Hiilihydraatit
    39,2 g
    josta sokereita
    28,6 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää maito vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita varovasti. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

    Paloittele kohmeiset mansikat ja sekoita joukkoon marmeladi. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja levitä mansikkaseos pohjalevylle ja nosta kansilevy päälle. Anna kakun kostua kevyen painon (esimerkiksi leikkuulauta) alla vähintään tunti, mielellään yön yli.

    Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa sulatusteholla, välillä sekoittaen.

    Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon ja levitä seos kakun päälle ja reunoille.

    Anna hyytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista.

    Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai karamellirakeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
      Hinta 1,99/kpl
      4,42/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
      Hinta 1,49/kpl
      5,96/l
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,95/kpl
      27,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (18 arviota)

    • UKKEli
      16 päivää sitten
      Ihana ja helppo resepti