• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaamousse-mansikkakakku

Suklainen täytekakku täytetään mansikoilla ja peitetään ihanan suklaamoussen alle.
Suklaamousse-mansikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 225 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 palaa

Pohja

    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 75gleivontamargariinia tai voita
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlmaitoa

Täyte

Pinnalle

Koristeeksi

    • tuoreita marjoja, hedelmiä tai karamellirakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää maito vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita varovasti. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  2. Paloittele kohmeiset mansikat ja sekoita joukkoon marmeladi. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja levitä mansikkaseos pohjalevylle ja nosta kansilevy päälle. Anna kakun kostua kevyen painon (esimerkiksi leikkuulauta) alla vähintään tunti, mielellään yön yli.
  3. Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa sulatusteholla, välillä sekoittaen.
  4. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon ja levitä seos kakun päälle ja reunoille.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista.
  6. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai karamellirakeilla.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5