Suklaaraviolit ja valkosuklaakastike
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pasta taipuu myös jälkiruoaksi! Suklaaraviolit täytetään pehmeän kardemummaisella valkosuklaa-mascarponetäytteellä.
Ainekset
4–6 annosta
Taikina | |
---|---|
n. 4 dl (300 g) | durumvehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
2 pkt (à 100 g) | tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 tl | tai |
1 tl | kardemummaa tai |
Kastike | |
2 pkt (à 100 g) | tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 rkl | voita tai |
2 rkl | sokeria tai |
Lisäksi | |
mustikoita tai | |
vadelmia tai | |
tummaa suklaata rouhittuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 573 kJ / 377 kcal |
Rasva | 21,3 g |
josta tyydyttynyttä | 13,6 g |
Hiilihydraatit | 39,4 g |
josta sokereita | 24,2 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista pastataikina suuressa laakeassa kulhossa tai työpöydällä. Sekoita kuivat aineet ja tee keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan.
Lisää vesi. Vatkaa munat ja vesi kevyesti sekaisin haarukalla niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
Yhdistä jauhot kananmunaseokseen käsin. Aloita työstäminen keskeltä ja vedä jauhoja mukaan reunoilta vähitellen. Alusta taikinaan vielä tarvittaessa hieman jauhoja, jos se tuntuu tarttuvan pöytään ja käsiin.
Vaivaa taikinaa pöydällä 5–10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe, mausteet ja mascarpone. Laita jääkaappiin.
Valmista myös valkosuklaakastike. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma. Lisää suklaarouhe, voi ja sokeri kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Jaa tuorepastataikina neljään osaan, jotta sitä on helpompi työstää. Litistä palat suorakaiteen muotoisiksi koneen levyisiksi paloiksi. Jauhota koneen telat, jotta taikina ei tartu niiden pintoihin kiinni. Aja litteäksi paineltu taikinapala ensin pastakoneen leveimmän aukon läpi.
Taita mankeloitu levy kolmeen osaan ja aja taikina vielä 3–4 kertaa leveimmän aukon läpi.
Jatka pastataikinan mankeloimista niin, että pienennät aukkoa aina pykälä kerrallaan, kunnes taikina on riittävän ohutta.
Levitä pastalevy leivinpöydälle. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5–10 cm:n välein. Kostuta välit vedellä, käännä toinen puoli päälle ja painele taikinalevyt täytenokareiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinapyörällä neliöiksi ja varmista, että reunat ovat huolellisesti ummessa.
Keitä vedessä muutama tyyny kerrallaan, noin 4–7 minuuttia. Raviolit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan kellumaan. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.
Lämmitä valkosuklaakastike.Tarjoa raviolit lämpimän valkosuklaakastikkeen ja marjojen kanssa. Viimeistele tummalla suklaarouheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pysyvästi edullinenPanda suklaa 145g tumma suklaa RFAHinta 2,95/kpl20,34/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg