• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suklaaraviolit ja valkosuklaakastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaaraviolit ja valkosuklaakastike

Pasta taipuu myös jälkiruoaksi! Suklaaraviolit täytetään pehmeän kardemummaisella valkosuklaa-mascarponetäytteellä. Noin 4,30 €/annos

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Taikina

Täyte

Kastike

Lisäksi

    • mustikoita
    • vadelmia
    • tummaa suklaata rouhittuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pastataikina suuressa laakeassa kulhossa tai työpöydällä. Sekoita kuivat aineet ja tee keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan.
  2. Lisää vesi. Vatkaa munat ja vesi kevyesti sekaisin haarukalla niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  3. Yhdistä jauhot kananmunaseokseen käsin. Aloita työstäminen keskeltä ja vedä jauhoja mukaan reunoilta vähitellen. Alusta taikinaan vielä tarvittaessa hieman jauhoja, jos se tuntuu tarttuvan pöytään ja käsiin.
  4. Vaivaa taikinaa pöydällä 5-10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe, mausteet ja mascarpone. Laita jääkaappiin.
  6. Valmista myös valkosuklaakastike. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma. Lisää suklaarouhe, voi ja sokeri kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  7. Jaa tuorepastataikina neljään osaan, jotta sitä on helpompi työstää. Litistä palat suorakaiteen muotoisiksi koneen levyisiksi paloiksi. Jauhota koneen telat, jotta taikina ei tartu niiden pintoihin kiinni. Aja litteäksi paineltu taikinapala ensin pastakoneen leveimmän aukon läpi.
  8. Taita mankeloitu levy kolmeen osaan ja aja taikina vielä 3-4 kertaa leveimmän aukon läpi.
  9. Jatka pastataikinan mankeloimista niin, että pienennät aukkoa aina pykälä kerrallaan, kunnes taikina on riittävän ohutta.
  10. Levitä pastalevy leivinpöydälle. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5-10 cm:n välein. Kostuta välit vedellä, käännä toinen puoli päälle ja painele taikinalevyt täytenokareiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinapyörällä neliöiksi ja varmista, että reunat ovat huolellisesti ummessa.
  11. Keitä vedessä muutama tyyny kerrallaan, noin 4-7 minuuttia. Raviolit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan kellumaan. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.
  12. Lämmitä valkosuklaakastike.Tarjoa raviolit lämpimän valkosuklaakastikkeen ja marjojen kanssa. Viimeistele tummalla suklaarouheella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille