SuklaaunelmatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaaunelmatäytekakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaaunelmatäytekakku kätkee sisälleen unelmatorttua muistuttavan täyteläisen mascarpone-suklaa-banaanitäytteen.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    2
     
    appelsiinin mehu (n. 1 1/2 dl)
    tai

    Täyte

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1–2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2–3 rkl
     
    2–3 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    konjakkia
    tai
    2–3
     
    tai

    Kuorrutus

    2–3 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai

    Pinnalle

     
     
    suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä
    tai
    Pirkka suklaarusinoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 058 kJ / 255 kcal
    Rasva
    15,9 g
    josta tyydyttynyttä
    10,2 g
    Hiilihydraatit
    22,2 g
    josta sokereita
    17,4 g
    Proteiini
    4 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (⌀ 24 cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamanteleilla ja - hasselpähkinöillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 3,29/kpl
      13,16/kg