• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklainen pääsiäiskakku

Suklainen kakku maistuu erityisesti pääsiäisenä. Koristele kakku mielesi mukaan hedelmillä tai vaikka pienillä suklaamunilla. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
Suklainen pääsiäiskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 282 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Päälle

Koristeeksi

    • 1Pirkka syöntikypsä mango
    • 1dlviinirypäleitä
    • sitruunamelissanlehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
  2. Sulata margariini kasarissa miedolla lämmöllä. Rouhi suklaa karkeaksi. Nosta kasari liedeltä, lisää suklaarouhe rasvan joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita rasva-suklaaseos munavaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita joukkoon mantelirouhe. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä taikinamaiseksi ja painua litteäksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa, ennen kuin siirrät sen tasapohjaiselle vadille. Jäähdytä kakku kylmäksi.
  4. Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä seos kylmälle kakulle. Koristele torttu tuoreella mangolla, viinirypäleillä ja sitruunamelissanlehdillä juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kahvin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 282 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia3,66 g
  • Hiilihydraatteja28,2 g
  • Rasvaa16,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18
  • Maria26.3.2016

    Todella hyvää! Suosittelen :)

  • Kristiina21.3.2016

    Pääsiäisen herkkuna voisi olla appelsiini tuorejuuston sijasta sitruuna tuorejuusto, on aika ihana

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Jenny, kakusta saa gluteenittoman version käyttämällä vehnäjauhon sijasta esimerkiksi gluteenitonta jauhoseosta.

  • Jenny20.3.2016

    Onnistuisikohan gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot esimerkiksi perunajauhoilla?

  • Kuluttajapalvelu7.3.2016

    Mimmu, kakun on tarkoitus jäädä sisältä taikinamaiseksi. Mehevän rakenteen vuoksi kakku on hyvä jäähdyttää vuoassa ja kylmentää jääkaapissa ennen tarjoamista. Paistoaika saattaa tietenkin vaihdella hieman uuneittain, joten tarvittaessa paistoaikaa voi hieman lisätä.

  • Mimmu6.3.2016

    Paistoaika??? Onko oikein? Ihan velliä 20 minden jälkeen...