• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklainen täytekakku Helenan tapaan

Suklainen täytekakku Helenan tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 254 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta
    • 1(400 g)täytekakkupohja

Kostutus

    • 1 1/2dlkahvia
    • 1 1/2rklkonjakkia tai mantelilikööriä
    • n. 1tlsokeria

Täyte

    • 2prk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1levy (100 g)valkoista leivontasuklaata
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (sokeria)
    • 2tlk(à 125 g)aprikoosisosetta

Koristeeksi

    • kauden hedelmiä ja marjoja tai suklaarouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä kakkupohjat leivinpaperin päälle työpöydälle. Mausta kahvijuoma ja kostuta sillä kakkupohjat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se notkean tuorejuuston joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää seokseen. Mausta vanilliinisokerilla ja makeuta halutessasi sokerilla tai tomusokerilla.
  2. Nosta pohjalevy kakkuvadille ja levitä päälle purkillinen aprikoosisosetta sekä ohut kerros suklaa-kermaseosta. Nosta toinen levy päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja levitä loput suklaa-kermaseoksesta kakun päälle, koristele marjoilla ja hedelmillä tai rouhitulla suklaalla, peitä kuvulla ja siirrä kylmään vetäytymään.

Ravintosisältö per 100 g

  • 254 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia3,6 g
  • Hiilihydraatteja25,5 g
  • Rasvaa15,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1