Suklainen tiikerikakkuReseptin takana kumppani

Suklainen tiikerikakku

Suklainen tiikerikakku on kahvikakkujen kuningatar! Kaakaojauhe ja tumma suklaa piirtävät kakkuun kuuluisat tiikerin raidat. Nauti kahvin kera.

Ainekset

    • 300gleivontamargariinia
    • 3dlsokeria
    • 5kananmunaa
    • 4 3/4dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 3rklkaakaojauhetta
    • 100gtummaa suklaata

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.
  2. Jaa taikina kahteen osaan, mausta toinen osa vaniljasokerilla ja toinen kaakaojauheella ja rouhitulla suklaalla. Kaada taikinat voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 2 l) kerroksittain.
  3. Paista uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kun tikku on puhdas kakusta vedettäessä kakku on kypsä. Anna kypsän kakun olla 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    1,65/kpl
    3,30/kg
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,35/kpl
    23,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,29/kpl
    14,31/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,65/kpl
    18,60/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Fazer kaakaojauhe 200g
    2,75/kpl
    13,75/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    2,69/kpl
    26,90/kg
  • Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,65/kpl
    5,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille25 arvostelua
  • Nombre y apellido1.10.2020

    Tein kakun vähän yllättäen, ja kaapissa ei ollut varattuna varsinaisesti leivontaan tarkoitettua suklaata. Käytin erittäin tummaa 80 % suklaata ja varasin sitä reseptissä mainitun määrän. Loput pistelin poskeen :) Ei tullut mieleen, että raastimella on melko mahdotonta raastaa kutakin palaa ihan loppuun asti, mutta koska suklaa oli noin tujua, ajattelin, ettei haittaa, vaikka sitä tulee vähän vähemmän. Sen verran sävelsin itse, että laitoin tähän tummaan taikinaan myös vähän maitoa, koska taikina tuntui liian paksulta. Ja leivontamargariinin tilalla käytin koko taikinassa voita. Tosi hyvä lopputulos siitäkin huolimatta, että muistin lisätä leivinjauheen vasta, kun olin jo lisännyt jauhot taikinaan. Uunissa kypsyttelin myös pidempään: ensin 65 min. ja sitten vielä 5 min. virta pois kytkettynä. Tomusokeri jäi lopuksi laittamatta, mutta sitä ei kyllä kukaan kaivannut.