• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suolainen briossi

Suolainen briossi
Reseptin teki kumppani
  • 14-16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

14-16 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2palahiivaa
    • 7dljauhoja
    • 75gmargariinia tai voita
    • 1kananmuna
    • 1ohuena raastettuaporkkana (ohuena raastettua)
    • 2dlkesäkurpitsaa (ohuena raastettua)

Täyte

    • 25gvoita tai margariinia sulatettuna
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1ruukkurucolaa
    • 200gjuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita haaleaksi (37 °C) lämmitetty maito, suola, sokeri ja hiiva. Lisää vähän yli puolet jauhosta ja vatkaa taikinaa voimakkaasti pari minuuttia. Lisää pehmeä rasva, kananmuna sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa kulhon laidasta irtoava taikina. Lisää kasvisraasteet ja yrttimaustesekoitus alustuksen loppuvaiheessa taikinaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jauhota työpöytä, kumoa taikina ja se taputtele se 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Voitele levy sulatetulla rasvalla, ripottele kolme neljäsosaa juustoraasteesta päälle ja levitä basilikan- ja rucolanlehdet juustoraasteen päälle.
  3. Rullaa levy, paloittele ja siirrä palat paperivuokiin kierrepuoli ylöspäin. Peitä ja kohota. Ripottele loput juustoraasteesta briossien pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 18-20 minuuttia. Vinkki! Pehmeät kasvis-juustotäytteiset briossit voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Koska ne ovat parhaimmillaan lämpiminä, lämmitä ne tarjoiltavaksi nopeasti uunissa.

Kommentoi

Arvosana reseptille