• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suolaisenmakea homejuustopiiras

Sinihomejuustosta ja päärynöistä syntyy suolaisenmakea täyte herkulliselle piirakalle. Hasselpähkinät tuovat päärynäpiirakkaan rapeutta.
Suolaisenmakea homejuustopiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 306 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja lisää kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  2. Viipaloi valutetut päärynänpuolikkaat ja levitä ne piirasvuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle. Murustele päälle homejuusto sekä pähkinärouhe. Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet ja kaada seos vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana. Juomana maistuu tee tai mausteinen glögi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 306 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia8,86 g
  • Hiilihydraatteja24,5 g
  • Rasvaa19,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille