Suolaista ja makeaa muurinpohjaletuilla
Muurinpohjaletut kuuluvat kesään! Kokeile sekä suolaista että makeaa täytettä.
20 kpl30 - 60 min0 kcal / 100 g
Ainekset
20 kpl
Taikina
- 3kananmunaa
- 1lPirkka kivennäisvettä
- 1 1/2dlmaitojauhetta
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 2dlohrajauhoja
- 1tlsuolaa
- 3rklöljyä
Paistamiseen
- voita
Tonnikalatäyte
- 1prk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1tlk(200 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
- 1rklpiparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna
- 1dlkevätsipulia tai nippusipulin varsia
- hienonnettuna
- 1rklsinappia
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- ripaussokeria
Mansikka-tuorejuustotäyte
- 1tlk(400 g)Pirkka persikkaviipaleita mehussa tai
- 3-4persikkaa
- 1/2lmansikoita
- 1/2dlrusinoita
Tuorejuustovaahto
- 1dlvispikermaa
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa tai
- 200gmascarponea
- 3/4dltomusokeria
- 1/2-1tlkardemummaa
Valmistus
30 - 60 min- Riko kulhoon munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada kivennäisvesi munien joukkoon sekoittaen. Lisää maitojauhe, jauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina lepäämään täytteiden teon ajaksi.
- Sekoita kermaviilin joukkoon valutettu tonnikala, piparjuuri, sipuli, sinappi, sitruunanmehu, suola ja sokeri. Kuutioi lehtisellerit. Lisää täytteen joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.
- Valuta säilykepersikat tai halkaise tuoreet persikat ja poista kivet. Leikkaa kuutioiksi. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Sekoita mansikat, persikat ja rusinat kulhossa. Nosta kylmään maustumaan.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon juusto ja tomusokeri. Mausta kardemummalla.
- Kuumenna muurinpohjalettupannu ja lisää rasva pannulle. Kaada pannulle noin 1 1/2 dl lettutaikinaa. Käännä lettu, kun taikina on tasaisesti hyytynyt. Paista kypsäksi. Nauti muurinpohjaletut suolaisen ja makean täytteen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata taikinan kivennäisveden ja maitojauheen 1 litralla maitoa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 0 kcalNaN kJ
- Proteiinia NaN g
- HiilihydraattejaNaN g
- RasvaaNaN g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi