• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suolaista ja makeaa muurinpohjaletuilla

Suolaista ja makeaa muurinpohjaletuilla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • 30 - 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

20 kpl

Taikina

    • 3Pirkka kananmunaa
    • 1lPirkka kivennäisvettä
    • 1 1/2dlmaitojauhetta
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2dlohrajauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 3rklöljyä

Paistamiseen

    • voita

Tonnikalatäyte

    • 1prk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1tlk(200 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
    • 1rklpiparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna
    • 1dlkevätsipulia tai nippusipulin varsia
    • hienonnettuna
    • 1rklsinappia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • sokeria

Mansikka-tuorejuustotäyte

    • 1tlk(400 g)Pirkka persikkaviipaleita mehussa
    • tai
    • 3-4persikkaa
    • 1/2lmansikoita
    • 1/2dlrusinoita

Tuorejuustovaahto

    • 1dlvispikermaa
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • tai
    • 200gmascarponea
    • 3/4dltomusokeria
    • 1/2-1tlkardemummaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Riko kulhoon munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada kivennäisvesi munien joukkoon sekoittaen. Lisää maitojauhe, jauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina lepäämään täytteiden teon ajaksi.
  2. Sekoita kermaviilin joukkoon valutettu tonnikala, piparjuuri, sipuli, sinappi, sitruunanmehu, suola ja sokeri. Kuutioi lehtisellerit. Lisää täytteen joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.
  3. Valuta säilykepersikat tai halkaise tuoreet persikat ja poista kivet. Leikkaa kuutioiksi. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Sekoita mansikat, persikat ja rusinat kulhossa. Nosta kylmään maustumaan.
  4. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon juusto ja tomusokeri. Mausta kardemummalla.
  5. Kuumenna muurinpohjalettupannu ja lisää rasva pannulle. Kaada pannulle noin 1 1/2 dl lettutaikinaa. Käännä lettu, kun taikina on tasaisesti hyytynyt. Paista kypsäksi. Nauti muurinpohjaletut suolaisen ja makean täytteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata taikinan kivennäisveden ja maitojauheen 1 litralla maitoa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille