• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suppilovahvero-poropizza

Suppilovahvero-poropizzassa yhdistyvät herkullisella tavalla syksyn parhaimmat raaka-aineet. Kokeile myös muita kotimaisia sieniä täytteenä.
Suppilovahvero-poropizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • 30 - 60 min
  • 410 kcal / annos (300g)

Ainekset

2 kpl
    • 2 1/2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlrosmariinia
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 2rklöljyä

Kastike

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva, suola ja rosmariini. Lisää öljy taikinaan ja alusta loput jauhot vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Puhdista sienet huolellisesti. Paista pannulla, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Nosta sienet lautaselle odottamaan. Kuori ja suikaloi punasipulit. Kuullota ne öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä pippuria.
  3. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi siivuiksi vihannesleikkurilla tai veitsellä. Suikaloi poronpaisti ja murenna vuohenjuusto.
  4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina kahtia. Taputtele tai kauli taikinat ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi erillisille leivinpapapereille. Levitä pizzapohjien päälle ranskankerma. Lisää sittten suppilovahverot ja kuullotetut sipulit. Jaa punajuuriviipaleet ja porosuikaleet pizzoille. Ripottele päälle vuohenjuusto ja timjami. Rouhi lisäksi mustapippuria ja valuta päälle oliiviöljyä.
  5. Paista pizzoja uunin alatasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 410 kcal1 710 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6