Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Sweet Belly ribs ja paahdettu perunasalaatti

Katso myös
Belly Ribs tarkoittaa pekonia ja ribsejä yhdessä eli lihaisia ja luullisia kylkipaloja. Hiero pintaan rub ja savusta. Tarjoa paahdetun perunasalaatin kanssa. Resepti: HK
2-3 pkt (yht. n. 1,5 kg)
HK Rypsiporsas Belly Ribsejä

Rub

1 rkl
suolaa
4 rkl
fariinisokeria
2 rkl
valkosipulijauhetta
2 rkl
sipulijauhetta
1 rkl
paprikajauhetta

Lisäksi

1
sitruunan mehu
n. 1 tl
sitruunankuorta raastettuna
2 pkt (à 200 g)
HK Paahdettua perunasalaattia
  • 1. Sekoita kaikki rub kuiva-aineet sekaisin. Hiero seos tasaisesti lihojen pintaan.
  • 2. Savusta lihoja epäsuorassa lämmössä, jolloin grillin lämpö on noin 120-150 astetta. Kytke grillistä vain 1 poltin täydelle teholle ja aseta savustuspalat ritilän päälle tai mahdollisimman lähelle liekkiä. Aseta lihat grillin vastakkaiselle puolelle, jolloin lihat eivät ole suoraan liekin päällä. Odota, että savua alkaa muodostumaan ja pienennä tehoa noin puoleen, mutta kuitenkin siten, että lämpötila pysyy 120-150 asteen välissä.
  • 3. Savusta lihoja ensin 1,5-2 tuntia tarvittaessa savustuspaloja lisäten. Vältä grillin kannen avaamista savustuksen aikana, jolloin savu ei pääsee karkaamaan. Jatka kypsennystä vielä epäsuorassa lämmössä ilman savua noin 1-2 tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta. Nosta lihat tarjolle ja purista lopuksi sitruunan mehua lihojen pintaan. Lisää halutessasi pinnalle myös sitruunankuorta. Tarjoa lisäksi paahdettua perunasalaatin kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda