Sweet Belly ribs ja paahdettu perunasalaattiReseptin teki kumppani

Sweet Belly ribs ja paahdettu perunasalaatti

Belly Ribs tarkoittaa pekonia ja ribsejä yhdessä eli lihaisia ja luullisia kylkipaloja. Hiero pintaan rub ja savusta. Tarjoa paahdetun perunasalaatin kanssa. Resepti: HK

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 2-3pkt(yht. n. 1,5 kg)HK Rypsiporsas Belly Ribsejä

Rub

    • 1rklsuolaa
    • 4rklfariinisokeria
    • 2rklvalkosipulijauhetta
    • 2rklsipulijauhetta
    • 1rklpaprikajauhetta

Lisäksi

    • 1sitruunan mehu
    • n. 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 2pkt(à 200 g)HK Paahdettua perunasalaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kaikki rub kuiva-aineet sekaisin. Hiero seos tasaisesti lihojen pintaan.
  2. Savusta lihoja epäsuorassa lämmössä, jolloin grillin lämpö on noin 120-150 astetta. Kytke grillistä vain 1 poltin täydelle teholle ja aseta savustuspalat ritilän päälle tai mahdollisimman lähelle liekkiä. Aseta lihat grillin vastakkaiselle puolelle, jolloin lihat eivät ole suoraan liekin päällä. Odota, että savua alkaa muodostumaan ja pienennä tehoa noin puoleen, mutta kuitenkin siten, että lämpötila pysyy 120-150 asteen välissä.
  3. Savusta lihoja ensin 1,5-2 tuntia tarvittaessa savustuspaloja lisäten. Vältä grillin kannen avaamista savustuksen aikana, jolloin savu ei pääsee karkaamaan. Jatka kypsennystä vielä epäsuorassa lämmössä ilman savua noin 1-2 tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta. Nosta lihat tarjolle ja purista lopuksi sitruunan mehua lihojen pintaan. Lisää halutessasi pinnalle myös sitruunankuorta. Tarjoa lisäksi paahdettua perunasalaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua