K-Ruoka-mobiilisovellus

Syksyinen kantarellirisotto

Kantarellirisotto on sesonkiruokaa parhaimmillaan. Pyöräytä sieniretken antimista suussa sulavan pehmeä risotto. 

Näin syntyy risotto

1.  Pilko kantarellit sopiviksi suupaloiksi. 
Sienirisotto 1                                                                                                                                                                              
2.  Paista sieniä hetki voissa. 
 SIenirisotto 2
 3. Valmista kasvisliemi. 
 Sienirisotto 3
4.  Lisää risottoriisi kuullotetun sipulisilpun sekaan ja jatka kuullottamista hetki.  
 Sienirisotto 4
5. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan aiemmin lisätyn nesteen imeydyttyä risottoon. Sekoita risottoa koko ajan. 
 Sienirisotto 5
6. Lisää lopuksi paistetut sienet.  
 Sienirisotto 6
7. Viimeistele risotto parmesaanilla ja tuoreella persiljalla.  
 Sienirisotto 7

 

Kantarellirisotto (4 annosta)

• 1 litra tuoreita kantarelleja
• 2 rkl voita
• 1 sipuli
• 1 valkosipulinkynsi
• ½ dl Pirkka oliiviöljyä
• 1 litra vettä
• 2 Pirkka kasvisliemikuutiota
• 3 dl Pirkka risottoriisiä
• 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
• mustapippuria
• suolaa
• tuoretta lehtipersiljaa

Pilko sienet sopiviksi suupaloiksi. Sulata voi paistinpannussa ja paista sieniä hetki voissa.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot veteen.

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua öljyssä toisessa kattilassa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää kattilaan kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi myös paistetut sienet. Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa myös suolaa. Viimeistele risotto tuoreella lehtipersiljalla.

Silmänruokaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tilaa ja nouda