Syksyn lihapata
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tee syksyn lihapata sieniaikana tuoreista suppilovahveroista ja muina aikoina kuivatuista sienistä. Sinihomejuusto maustaa tämän herkullisen padan.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
n. 700 g | naudan tai hirven ulko- tai kulmapaistia tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 (n. 250 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
n. 3 dl | vettä tai |
200 g n. 25 g | tuoreita suppilovahveroita tai kuivattuja suppilovahveroita tai tatteja tai |
1 dl (50 g) | tai |
(1 dl | ruokakermaa) tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 438 kJ / 105 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 1,2 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 13 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuutioi liha ja ruskista palat öljyssä. Siirrä lihat pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää pataan sipulit, vesi ja hieman pienemmiksi leikatut sienet sekä sinihomejuusto. Jos käytät kuivattuja sieniä, murskaa sienet käsin ja liota niitä 3 dl:ssa vettä 1/2–1 tuntia ja kaada sienet liemineen pataan.
Hauduta kannen alla 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää halutessasi ruokakermaa ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa syksyn lihapadan kanssa perunoita, marjahyytelöä ja salaattia.
Vinkki! Korvaa suppilovahverot siitakkeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kuivattu herkkutatti 25 gHinta 6,19/kpl247,60/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,29/kpl21,93/kg
- Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15% laktoositon UHTHinta 2,09/kpl10,45/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustomuru 100gHinta 2,49/kpl24,90/kg
- BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoHinta 1,89/kpl18,90/kg
- Plussa-etu −27 %Flora Ruoka 15% 2,5dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl3,33/lIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (4,60/l)
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(18 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,4(52 arviota)
- yli 60 min4,7(50 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min3,8(12 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (59 arviota)
- Pata3 kuukautta sittenErittäin hyvä perusresepti! Minä lisäsin vielä laakerinlehdet, porkkanoita, lihaliemikuutio ja pakastepuolukoita. Meille tämä toimii hyvin ”hävikkiruoaksi”, sillä tähän voi lisätä melkein mitä vain. Esim. lanttua tai vaikka punajuurta vois olla hyvää. Yritän vältää naudanlihaa, eli aion testata sianlihaa ja laittaa joukkoon omenapalat tai omenahillo. En pidä sinihomejuusto itsestään, mutta ruoanlaitossa se antaa niin hyvän maun!