• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Syksyn lihapata

Tee syksyn lihapata sieniaikana tuoreista suppilovahveroista ja muina aikoina kuivatuista sienistä. Sinihomejuusto maustaa tämän herkullisen padan.
Syksyn lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (260g)

Ainekset

5 annosta
    • n. 700gnaudan tai hirven ulko- tai kulmapaistia
    • n. 2rklöljyä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2(n. 250 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • n. 3dlvettä
    • 200gtuoreita suppilovahveroita
    • tai
    • n. 25gkuivattuja suppilovahveroita tai tatteja
    • (1 dlruokakermaa)
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi liha ja ruskista palat öljyssä. Siirrä lihat pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää pataan sipulit, vesi ja hieman pienemmiksi leikatut sienet sekä sinihomejuusto. Jos käytät kuivattuja sieniä, murskaa sienet käsin ja liota niitä 3 dl:ssa vettä 1/2-1 tuntia ja kaada sienet liemineen pataan.
  3. Hauduta kannen alla 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää halutessasi ruokakermaa ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa syksyn lihapadan kanssa perunoita, marjahyytelöä ja salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa suppilovahverot siitakkeilla.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3