Syksyn lihapata
Tee syksyn lihapata sieniaikana tuoreista suppilovahveroista ja muina aikoina kuivatuista sienistä. Sinihomejuusto maustaa tämän herkullisen padan.
5 annostayli 60 min285 kcal / annos (260g)
Ainekset
5 annosta
- n. 700gnaudan tai hirven ulko- tai kulmapaistia
- n. 2rklöljyä
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2(n. 250 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- n. 3dlvettä
- 200gtuoreita suppilovahveroita tai
- n. 25gkuivattuja suppilovahveroita tai tatteja
- 1dl(50 g)Pirkka sinihomejuustomurua
- (1 dlruokakermaa)
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi liha ja ruskista palat öljyssä. Siirrä lihat pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää pataan sipulit, vesi ja hieman pienemmiksi leikatut sienet sekä sinihomejuusto. Jos käytät kuivattuja sieniä, murskaa sienet käsin ja liota niitä 3 dl:ssa vettä 1/2-1 tuntia ja kaada sienet liemineen pataan.
- Hauduta kannen alla 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää halutessasi ruokakermaa ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa syksyn lihapadan kanssa perunoita, marjahyytelöä ja salaattia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Korvaa suppilovahverot siitakkeilla.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 285 kcal1 190 kJ
- Proteiinia 33 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi