Hunajaisen makea taateli

Taatelit ovat luonnon omia karamelleja - taateleiden maku on makea, vähän hunajainen. Kypsänä väriltään tumman tai vaalean ruskeat taatelit ovat 4-8 cm pituisia ja 10–15 gramman painoisia. Hedelmän sisällä on pitkänomainen siemen. 

Pohjoisafrikkalaisessa keittiöissä taatelit, viikunoiden ohella, maustavat useita erilaisia ruokalajeja. Meillä Suomessa taatelit maistuvat pääasiassa sellaisenaan jälkiruokana muiden hedelmien tapaan, sekä leivonnassa - mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla taatelia myös erilaisissa pääruoissa!

Taivaalliset taatelikakut

Taatelikakut säilyvät mehevänä useita päiviä. Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja siitä riittää iloa pitkään. Herkullinen kahvi-taatelikakku sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin. Perinteinen taatelikakku saa uuden säväyksen omenasta: omena-taatelikakku vie kielen mennessään. Kirsikkainen taatelikakku koristaa pöytää erityisesti sydämenmuotoisena. Kinuskinen pähkinä-taatelikakku  täytetään omenasoseella - herkullinen ja näyttävä kakku saa päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä. Sitten on tietysti hedelmäinen joulukakku, johon on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita!

Täyttävät taatelivälipalat

Mustapippurilla maustettu taatelileipä sivellään siirapilla ja pinnalle ripotellaan pekaani- ja cashewpähkinöitä. Kaurainen taatelipuuro on nopeasti ja helposti valmistuva, makean täyttävä väli- tai aamupala. Kookos-karpaloraakapatukka on maukas välipala tai vaikkapa karkin korvike pieneen makean nälkään.

Upeat taatelisalaatit pikkunälkään tai lisukkeeksi

Makean raikas, vihreä taatelisalaatti on nopea herkku, jonka taatelit täytetään sinihomejuustonokaseilla. Taateli-juustosalaatti appelsiinikastikkeen kera on juhlava alkuruoka. Voimakas juusto, taaleleiden makeus ja appelsiinin raikkaus yhdistyvät upeasti. Myös raikas appelsiini-taatelisalaatti todistaa makuyhdistelmän herkullisuuden. Kokeile taateleilla maustettua, mehevää taateli-punakaalisalaattia niin juhlapöydässä kuin arkenakin.

Makeat taatelijälkiruoat joulupöytään

Helppotekoinen taatelirahka on ihanan makea päätös aterialle - piparkakulla koristeltuna se sopii upeasti jouluun. Taatelia voi hyödyntää myös trendikkäiden raakaleivonnaisten raaka-aineena. Oletko jo kokeillut herkullisen terveellisiä taateliraakamakeisia? Myös taivaalliset taatelikonvehdit sopivat niin joulun ajan naposteluun kuin ihanaksi itse tehdyksi joululahjaksi, ja säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa.

Tutustu myös muihin herkullisiin taateliresepteihin!

Taatelireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.