• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
TacosalaattiReseptin teki kumppani

Tacosalaatti

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 200gminitomaatteja
    • tai
    • 2isoa tomaattia
    • 2avokadoa
    • 1punasipuli
    • 2dlmustia papuja suolaliemessä
    • 1dloliiveja
    • punainen tai vihreä chili
    • 2kypsää maissia
    • 1paprika
    • 1 1/2dljuustoraastetta esim. cheddaria
    • tuoretta korianteria

Salaattikulhot

    • 6täysjyvätortillaa
    • oliiviöljyä

Tarjoiluun

    • salsaa
    • ranskankermaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin tortilloista salaattikulhot. Voitele täysjyvätortilla molemmin puolin kevyesti oliiviöljyllä, painele tortilla pienen uuninkestävän kulhon pohjalle niin, että syntyy kuppi.
  2. Paista tortillakulhoa 200 asteisessa uunissa noin reilun viiden minuutin ajan niin, että reunat hieman ruskettuvat ja tortilla rapeutuu ja pysyy kulhomuodossa.
  3. Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi. Siivuta sipuli ja chili. Raasta juustoraaste. Valuta pavut. Riivi maissista siemenet irti.
  4. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa juustoa lukuun ottamatta. Nostele salaattia tacokulhoihin, koristele juustoraasteella sekä silputulla korianterilla.
  5. Tarjoa kastikkeena salsaa ja ranskankermaa. Jos teet salaatin pääruoaksi, lisää salaatin joukkoon 400 g paistettua jauhelihaa, jonka olet maustanut tacomausteella."

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille