
Tacosalaatti
Näyttävä tacosalaatti tarjotaan tortillaletuista tehdyistä kulhoista. Tacosalaattiin voit lisätä myös esimerkiksi jauhelihaa, broileria ta fetajuustoa.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 200gminitomaatteja tai
- 2isoa tomaattia
- 2avokadoa
- 1punasipuli
- 2dlmustia papuja suolaliemessä
- 1dloliiveja
- punainen tai vihreä chili
- 2kypsää maissia
- 1paprika
- 1 1/2dljuustoraastetta esim. cheddaria
- tuoretta korianteria
Salaattikulhot
- 6täysjyvätortillaa
- oliiviöljyä
Tarjoiluun
- tulista salsakastiketta
- ranskankermaa
Valmistus
alle 30 min- Valmista ensin tortilloista salaattikulhot. Voitele täysjyvätortilla molemmin puolin kevyesti oliiviöljyllä, painele tortilla pienen uuninkestävän kulhon pohjalle niin, että syntyy kuppi.
- Paista tortillakulhoa 200 asteisessa uunissa noin reilun viiden minuutin ajan niin, että reunat hieman ruskistuvat, tortilla rapeutuu ja pysyy kulhomuodossa. Valmista näin kaikki 6 tortillaa.
- Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja chili. Raasta juustoraaste. Valuta pavut. Riivi maissista siemenet irti.
- Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa juustoa lukuun ottamatta. Nostele salaattia tacokulhoihin, koristele juustoraasteella sekä hienonnetulla korianterilla.
- Tarjoa kastikkeena salsaa ja ranskankermaa.
Tiesitkö että...
Huom! Jos teet salaatin pääruoaksi, lisää salaatin joukkoon 400 g paistettua jauhelihaa, jonka olet maustanut tacomausteella.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi