• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tähtianiksella maustettu hedelmäkiisseli

Tähtianiksella maustettu hedelmäkiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (270g)

Ainekset

5 annosta
    • 1ps(250 g)kuivattuja sekahedelmiä
    • 5dlvettä
    • 5dlPirkka karpalo-vadelmamehua
    • 2rklsokeria
    • 2tähtianista
    • 1kanelitanko
    • 1iso (250 g)päärynä
    • 2rklperunajauhoja
    • 1/2dlvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane sekahedelmät kattilaan kylmään veteen pariksi tunniksi pehmenemään.
  2. Lisää mehu, sokeri, tähtianikset ja kanelitanko. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele päärynä. Lisää päärynät kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
  3. Nostele hedelmät reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko ja tähti­anikset.
  4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes keitto pulpahtaa kerran.
  5. Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Tarjoa esimerkiksi konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 230 kcal963 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja55 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille