Taikapannari
Taikapannarin taikinasta muodostuu paistamisen aikana kolme kerrosta: pannukakkumainen pohjakerros, vanukasmainen välikerros ja kuohkea päälliskerros.
12 annosta30 - 60 min75,7 kcal / annos (90g)
Ainekset
12 annosta
- 125gvoita
- 5dlArla Yhden Tilan Luomu Täysmaitoa
- 4kananmunaa
- 2 1/2dltomusokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- (1 tlvaniljasokeria)
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa noin 25 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon voisula. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. (Mausta halutessasi vaniljasokerilla.) Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla. Jäähdytä pannari jääkaappikylmäksi ennen tarjoamista. Leikkaa taikapannari 12 palaan tai tee halutessasi pieniä leivoksia (24 palaa à 45 g).
Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 75,7 kcal317 kJ
- Proteiinia 0,1 g
- Hiilihydraatteja0,1 g
- Rasvaa8,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile myös
- 30 - 60 min4,0(22 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(109 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(175 arvostelua)
Kommentoi
Gluteenittoman vaihtoehdon saa korvaamalla vehnäjauhot Vuohelan Herkku gluteeniton lettujauhoseos pussilla (riisijauhoa). Toimi tosi hyvin. Maku hyvin samanlainen kuin vehnäjauholla ja rakenteet samat.
Ei todellakaan mennyt ihan niinkuin Strömsössä.....
Severi, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.
Onnistuuko taikina gluteenittomasta jauhoseoksesta?
Voiko taikapannareissa tehä ilman kanan munaa?
Maku maisterit, taikapannaria ei voi tehdä ilman kananmunaa.
Mitä taikaa on taikapannareissa?
Liikaa sokeria, sitähän tulee hillostakin lisää
Kokeilin tätä ja perhe halusi ehdottomasti lisää. Oli maittavaa myös lämpimänä!!!
En tykännyt
Siis tämä oli jopa oikeesti kokeilemisen arvoinen resepti! Hyvin kelpas meidän nirsoillekin tytöille! Päälimmäinen kerros vaan ei ollut ihan niin rapsakka ku oletin, johtuu kai siitä,et peitin viimeisiks minuuteiks sen leivinpaperilla. Mut ehdottomasti suosittelen kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa kokeilemaan!!! :)
Hyi yäk, en syö
Tosi huono ei kannata tehdä
Miksiköhän munavaahto juoksettui taikinaan sekoitettaessa? Olin varovaineb
Mira, harmillista kuulla että taikina on juoksettunut. Mahdollisesti maito on ollut liian kuumaa.
Parasta oma tekemän mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. :)
Siis niin hyvää! Mieskin sanoi että tätä pitää tehdä uudelleen!
Siis ihan outo tekele, en kyllä tee toista kertaa. Paljon parempi on perinteinen pannukakku
Tein Tupla annoksen ja tuli uunipellillinen. Oli helppo tehdä ja tulikin hyvä ä. Vaikka hieman liian makea.. Mutta lapsille kelpasi hyvin. :)
D1, pahoittelut, ravintoarvoissa oli virhe, mutta se on nyt korjattu. Kiitos huomiostasi!
Sekoitetaanko valkuaisvaahto kunnolla taikinaan vai jätetäänkö ns.kökkäreinä taikinaan?
Herkkusuu, valkuaisvaahto sekoitetaan taikinaan tasaisesti. Vaahto kuitenkin kannattaa nostella joukkoon varovasti, jotta sen rakenne säilyy kuohkeana.
Hei Leipoja, kyllä pannukakun voi hyvin myös pakastaa. Pannukakun rakenne toki voi hiukan pakastuksen aikana muuttua.
Leipoja kiittää. Oli aivan ihanan makuinen pannari! Vielä kysymys: voiko pannaria pakastaa?
Kalorit, kyllä yksi annos eli 1/12 koko pannukakusta on 90g.
Onko 90g siis 1/12 osa?
Ajattelin, mitähän taikapannari sisältää, jotain herkkua ,muutakin kuin voita ja sokeria.Voisiko olla vaikka vadelmia ,mansikoita tai omenaa? Jauhoja varmaan lisää koska marjoista tulee nestettä.
Tuleeko pannarista tosiaan 24 annosta, kun vuoka on noin pieni?
Leipoja, kiitos huomiostasi. Annoskoko oli tosiaan laskettu varsin pienillä paloilla. Palakokoa on nyt suurennettu.
Mikä tässä on jännää? Miksi taikapannari eikä tavallinen?