• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taikinoitu naudan sisäfilee

Naudan sisäfilee ja paistettu sieni-sipuliseos on päällystetty taikinalla. Resepti: Sanna Kekäläinen.
Taikinoitu naudan sisäfilee
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kgAtria naudan sisäfileetä
    • sormisuolaa
    • mustapippuria

Täyte

    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3dlsuppilovahveroita
    • tai
    • kantarelleja
    • tai
    • mustatorvisieniä
    • 2rklvoita
    • 1dltuoretta ruohosipulia
    • suolaa
    • mustapippuria

Päälle

    • 600gMyllyn Paras isoja lehtitaikinalevyjä
    • 2rklMeira sinappia
    • 1Pirkka kananmuna voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä päät pois siten, että saat tasapaksuisen lihapalan. Ylijääneet palat kannattaa hyödyntää vaikkapa ylelliseen pastaan tai tehdä tartarpihvejä.
  2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Paista lihaan kaunis väri pannulla voissa.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa pannulla muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt sienet. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kauli sulatettu taikina noin 1/2 sentin paksuiseksi, tuplasti fileen kokoiseksi levyksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja taiteile niistä halutessasi suikaleita taikinan koristeeksi.
  5. Nosta taikinan keskelle sieni-sipuliseos. Nosta päälle filee.
  6. Voitele taikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Taittele taikinan reunat fileen päälle. Painele tiukaksi paketiksi. Nosta saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Voitele keltuaisella. Tee halutessasi ylimääräisestä taikinasta koristeita paketin päälle.
  7. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin puoli tuntia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes mittari osoittaa 62-64 astetta.
  8. Anna lihan levähtää noin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille