Taikinoitu naudan sisäfileeReseptin takana kumppani

Taikinoitu naudan sisäfilee

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Naudan sisäfilee ja paistettu sieni-sipuliseos on päällystetty taikinalla. Resepti: Sanna Kekäläinen.

    Ainekset

    4 annosta
    1 kg
     
    Atria naudan sisäfileetä
    tai
     
    sormisuolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Täyte

    1
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    3 dl
     
     
     
    suppilovahveroita
    tai
    kantarelleja
    tai
    mustatorvisieniä
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    tuoretta ruohosipulia
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Päälle

    600 g
     
    Myllyn Paras isoja lehtitaikinalevyjä
    tai
    2 rkl
     
    Meira sinappia
    tai
    1
     
    kananmuna (voiteluun)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    843 kJ / 202 kcal
    Rasva
    11,9 g
    josta tyydyttynyttä
    5,5 g
    Hiilihydraatit
    10,3 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    13,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä päät pois siten, että saat tasapaksuisen lihapalan. Ylijääneet palat kannattaa hyödyntää vaikkapa ylelliseen pastaan tai tehdä tartarpihvejä.

    Mausta filee suolalla ja pippurilla. Paista lihaan kaunis väri pannulla voissa.

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa pannulla muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt sienet. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Kauli sulatettu taikina noin 1/2 sentin paksuiseksi, tuplasti fileen kokoiseksi levyksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja taiteile niistä halutessasi suikaleita taikinan koristeeksi.

    Nosta taikinan keskelle sieni-sipuliseos. Nosta päälle filee.

    Voitele taikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Taittele taikinan reunat fileen päälle. Painele tiukaksi paketiksi. Nosta saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Voitele keltuaisella. Tee halutessasi ylimääräisestä taikinasta koristeita paketin päälle.

    Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin puoli tuntia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes mittari osoittaa 62–64 astetta.

    Anna lihan levähtää noin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta