
Tanssitetut rommiluumut
Tanssitetut rommiluumut syntyvät kolmesta raaka-aineesta: Valkoisesta rommista, luumuista ja sokerista. Tarjoa luumut jälkiruokana jäätelön kanssa.
yli 60 min
Ainekset
- 1 1/2-2kgtuoreita luumuja
- 6dlhienoa sokeria
- 1plo(75 cl)valkoista rommia
Valmistus
yli 60 min- Pese luumut ja pane ne hetkeksi valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.
- Siirrä luumut tiiviisti suljettavaan purkkiin.
- Yhdistä sokeri ja rommi ja sekoittele seosta niin kauan, että sokeri on melkeinpä kokonaan liuennut joukkoon. Kaada liemi purkkiin, sulje tiiviisti ja tanssita purkkia käsissäsi käännellen.
- Pane jääkaappiin ja jatka tanssittamista parin viikon ajan. Anna luumujen maustua muutamista viikoista puoleen vuoteen.
- Tarjoa luumut jälkiruokana liemineen jäätelön tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa. Mausta vaniljakastikevaahto luumujen liemellä. Rommiluumut eivät ole lasten syötävää, sillä alkoholi ei haihdu säilytyksen aikana.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi