• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tanssitetut rommiluumutReseptin teki kumppani

Tanssitetut rommiluumut

Tanssitetut rommiluumut syntyvät kolmesta raaka-aineesta: Valkoisesta rommista, luumuista ja sokerista. Tarjoa luumut jälkiruokana jäätelön kanssa.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1 1/2-2kgtuoreita luumuja
    • 6dlhienoa sokeria
    • 1plo(75 cl)valkoista rommia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese luumut ja pane ne hetkeksi valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.
  2. Siirrä luumut tiiviisti suljettavaan purkkiin.
  3. Yhdistä sokeri ja rommi ja sekoittele seosta niin kauan, että sokeri on melkeinpä kokonaan liuennut joukkoon. Kaada liemi purkkiin, sulje tiiviisti ja tanssita purkkia käsissäsi käännellen.
  4. Pane jääkaappiin ja jatka tanssittamista parin viikon ajan. Anna luumujen maustua muutamista viikoista puoleen vuoteen.
  5. Tarjoa luumut jälkiruokana liemineen jäätelön tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa. Mausta vaniljakastikevaahto luumujen liemellä. Rommiluumut eivät ole lasten syötävää, sillä alkoholi ei haihdu säilytyksen aikana.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille