• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
TapenadeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tapenade

Tapenade eli oliivitahna on oliiveista valmistettu lisäke, jonka voi tarjoilla esimerkiksi patongin kera. Herkullisen oliivitahnan tekemiseen menee alle 15 min.

  • n. 2 annosta
  • alle 5 min
  • 127 kcal / annos (45g)

Ainekset

n. 2 annosta
    • 1/2tlk(à 235 g)Pirkka vihreitä oliiveja anjovistäytteellä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1 1/2rkloliiviöljyä

Valmistus

alle 5 min
  1. Valuta oliivit. Kuori valkosipulinkynsi. Hienonna oliivit, valkosipulinkynsi ja kaprikset veitsellä tai sauvasekoittimella. (Jos käytät sauvasekoitinta pyöräytä sillä vain muutaman kerran, jotta tahnan rakenne jää rouheiseksi.)Sekoita joukkoon öljy. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 127 kcal533 kJ
  • Proteiinia0,8 g
  • Hiilihydraatteja1,58 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille