Tatti sopii uuniin ja liedelle

Tatit ovat rouskujen ja haperoiden ohella yleisimpiä ja satoisimpia sieniämme ja kuuluvat olennaisesti syksyiseen ruokapöytään kantarellien ja suppilovahveroiden tavoin.

Tatit kuten myös suppilovahverot ovat helposti tunnistettavia sieniä, eivätkä ne vaadi ryöppäämistä. Nuoret tatit sopivat hyvin syötäviksi raakoina tai marinoituina. Paras tattien säilöntätapa on kuivaaminen.

Tatti sopii moneen syksyn ruokaan

Tateista valmistuu vaikkapa herkullinen tattikeitto, tattirisotto, tattipiirakkatattipasta tai tattimuhennos. Tattikastike sopii hyvin myös kampasimpukoiden tai lohen kera tarjottuna. Tattiohratto – sientenystävien uusi hittimakuyhdistelmä – saa arominsa kokonaisiin ohrasuurimoihin sekoitetuista kirsikkatomaateista, kuivatuista tateista sekä tuoreesta persiljasta. Syksyyn sopii mainiosti myös poroa tatti-juuresmosaiikin kera.

Herkkutatti on yksi arvostetuimmista sienistämme. Herkkutatit sopivat erityisen hyvin sienikastikkeisiin, sienimuhennoksiin ja sienikeittoihin sekä sienipastaan.

Tattiruokia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Sienet säilöön

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.