• Erityisruokavaliot

Täytetty kalkkunan rintafilee

Täytetty kalkkunan rintafilee
Reseptin teki kumppani
  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1(1-1/5 kg)kalkkunan rintafilee
    • 1tlsuolaa
    • 1tlcurrya
    • 1tlpaprikaa
    • 1/2tlpippuriseosta
    • 8kivetöntä luumua
    • 1/2omenaa ohuina viipaleina
    • 1/4sipulia ohuina viipaleina

Pinnalle:

    • 150gpekonia
    • 2 1/2dlvettä tai valkoviiniä
    • 1kanaliemikuutio

Valmistus

yli 60 min
  1. Avaa kalkkunan rintafilee kahdella viillolla levymäiseksi. Sekoita mausteet, ripottele puolet lihalevylle ja levitä täytteet päälle.
  2. Käännä rintafilee takaisin muotoon niin, että täyte jää piiloon, ja mausta pinta lopulla mausteseoksella. Aseta pekoniviipaleet kalkkunan rintafileen päälle limittäin ja kiinnitä cocktailtikuilla, tai sido paisti ja siirrä se pieneen uunivuokaan. Valuta kanaliemi päälle.
  3. Paista uunissa 175 asteessa noin 90 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Valele paistia vuoassa olevalla liemellä 2-3 kertaa paiston aikana.
  4. Peitä kypsä paisti alumiinifoliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen viipalointia.
  5. Saosta vuoan liemi vaalealla kastikesuuruksella, siivilöi. Nauti karpalohillokkeen ja riisin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille