Täytetyt tomaatit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Basilikalla ja oreganolla maustetut ja jauhelihalla täytetyt uunitomaatit vievät ajatukset Välimeren rannoille. Huikean hyvään liemeen voit dippailla leipää.
Ainekset
4 annosta
9 (n. 1,2 kg) | tomaattia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
3 rkl | tai |
2 rkl | tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (400 g) | sika-nautajauhelihaa tai |
1/4 dl | tai |
3/4 dl | maitoa tai |
1 1/2 dl | Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna tai |
2 tl | basilikaa tai |
2 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 810 kJ / 194 kcal |
Rasva | 15 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
Proteiini | 10 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa tomaateista "hatut" ja siirrä ne sivuun. Koverra tomaattien sisus siivilään, koverra myös hatuista siemenet. Ripauta 1/4 tl suolaa päälle ja anna valua kulhoon. Tätä nestettä tarvitaan myöhemmin tomaattien paistamiseen. Viipaloi valkosipulinkynsi 9 palaan.
Sekoita korppujauhot ja maito kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
Kumoa jauheliha ja loput täytteen ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä massasta pieni pallo ja kypsennä se mikrossa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Valitse tomaateille vuoka, johon tomaatit juuri ja juuri mahtuvat. Nosta tomaatit vuokaan, ripauta ¼ tl suolaa tomaattien sisälle. Nosta valkosipuliviipale jokaisen tomaatin pohjalle.
Täytä tomaatit jauhelihaseoksella ja nosta hattu päälle. Valuta oliiviöljy pinnalle ja laita nokare voita kunkin tomaatin päälle. Kaada tomaateista valutettu neste vuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia riippuen tomaattien kypsyydestä. Voit tarjota tomaatit liemen kanssa kuumina tai hetken jäähtyneinä. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää.
Jos haluat tomaattiliemestä täyteläisemmän makuista, lisää vuokaan ½ dl kermaa 20 minuutin paistamisen jälkeen. Valitse ruokaan napakan kypsiä tomaatteja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- 30 - 60 min3,4(31 arviota)
- 30 - 60 min3,7(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(107 arviota)
- 30 - 60 min4,6(7 arviota)
- yli 60 min3,2(10 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,2(67 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (29 arviota)
- Ensi kerralla sitten1 vuosi sittenHei! Minäkin mietin, että eikö jauheliha pidä ensin ruskistaa. Nyt ei meinaa uunissa kypsyä. Kun ohjeessa luki pieni pallo, ymmärsin, että otetaan siis vain vähän, jotta voi maistaa, onko mausteita tarpeeksi. Minusta voisi selkiyttää tuota ohjetta. 👍
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEnsi kerralla sitten, reseptissä tomaatit täytetään raa'alla jauhelihalla, jonka jälkeen tomaatit kypsennetään uunissa. Tarvittaessa paistoaikaa voi hiukan pidentään, jos jauheliha ei kypsy.
- Tompsku3 vuotta sittenTodella mauton täyte vaikka lisäsin itse siihen sipulia ja maustetta. Tomaattien liemikin ei kyllä maistu yhtään miltään ellei sitä mausta kunnolla.
- Kokkienkokki3 vuotta sittenEpätoivokokki, siitä pienestä pallosta maistetaan, onko mausteet kohdillaan. Sitten täytetään tomaatit jne. :)
- Epätoivokokki3 vuotta sittenNyt ei oikein avaudu ohje; Pyöritä massasta(siis jauhelihasta) pieni pallo ja kypsennä se mikrossa. Mitä tälle pienelle pallolle tehdään sen jälkeen? Eikö jauhelihamassa kypsy uunissa kun sillä täytetään tomaatit? Haluaisin tehdä tätä pe 8.5. Toivottavasti vastaatte pian !
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEpätoivokokki, jauhelihasta muotoillun pallon voi lisätä muun jauhelihamassan joukkoon ja täyttää sillä tomaatit.
- Kokkienkokki3 vuotta sittenKyllä pitää olla isoja tomaatteja, että saa niihin ahdettua 400g jauhelihaa...