• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Teriyakibroileria ja vihanneksia

Teriyakibroileria ja vihanneksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 564 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgbroilerin marinoimattomia rintaleikkeitä
    • 2(noin 250 g)sipulia
    • 1(noin 300 g)kesäkurpitsa
    • 1paprika

Marinadi

    • 3/4dlPirkka teriyakikastiketta
    • 1/2dlöljyä
    • 1/2ps(n. 2 rkl)Chicken Thai Wok Spice Mix -maustesekoitusta
    • (Santa Maria)
    • 2tlinkivääriä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta

Pinalle

    • 1/2dlpinjansiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään marinadin ainekset laakeassa vuoassa. Pane rintaleikkeet vuokaan ja kääntele marinadissa. Broilerit saavat marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli. Kääntele broilereita välillä.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Siirrä broilerit voideltuun uuninkestävään tilavaan vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  3. Marinoi myös kasviksia teriyakimarinadissa broilereiden alkukypsennyksen ajan. Asettele kasvikset vuokaan broilereiden viereen ja valele niitä vuokaan valuneella liemellä. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Kypsennä edelleen noin 20 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 564 kcal2 350 kJ
  • Proteiinia58 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu