Teriyakikalkkuna ja kurkumariisi
Kauniin keltainen kurkumariisi maistuu herkulliselta teriyakikalkkunan kanssa.
5 annosta30 - 60 min418 kcal / annos (320g)
Ainekset
5 annosta
- 1rs(300 g)kalkkunan fileesuikaleita
- 1/2dlteriyakikastiketta
- 1punasipuli
- 1ps(450 g)wokvihanneksia
- 1rklöljyä
- n. 1/2dlvettä
- 1rklkasvis- tai kanafondia
- 1rklteriyakikastiketta
- ripausmustapippuria
- n. 1/2dlmaapähkinöitä
Kurkumariisi
- 2rklöljyä
- 7dlvettä
- 2rklkasvis- tai kanafondia
- 2-3tlkurkumaa
Valmistus
30 - 60 min- Siirrä kalkkunasuikaleet kulhoon ja kaada päälle teryakikastike. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista kalkkunasuikaleet öljyssä ja lisää paistokasariin punasipulilohkot. Hauduta hetki ja sekoita joukkoon pussillinen wok-vihanneksia.
- Lisää tilkka vettä, fondi, teryakikastike ja mustapippuri. Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle kevyesti pannussa paahdetut maapähkinät.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta siinä riisit hetken sekoitellen, kunnes ne tulevat läpikuultaviksi. Lisää vesi ja fondi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Mausta riisi kurkumalla.
- Kaada keltainen kurkumariisi tarjoiluvadille ja päälle teriyakikalkkuna. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa ruoan kanssa raikasta salaattia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 418 kcal1 760 kJ
- Proteiinia 17,7 g
- Hiilihydraatteja46,2 g
- Rasvaa11,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi