• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Teriyakikalkkuna ja kurkumariisi

Teriyakikalkkuna ja kurkumariisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 418 kcal / annos (320g)

Ainekset

5 annosta
    • 1rs(300 g)kalkkunan fileesuikaleita
    • 1punasipuli
    • 1ps(450 g)wokvihanneksia
    • 1rklöljyä
    • n. 1/2dlvettä
    • 1rklkasvis- tai kanafondia
    • 1rklteriyakikastiketta
    • ripausmustapippuria
    • n. 1/2dlmaapähkinöitä

Kurkumariisi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Siirrä kalkkunasuikaleet kulhoon ja kaada päälle teryakikastike. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista kalkkunasuikaleet öljyssä ja lisää paistokasariin punasipulilohkot. Hauduta hetki ja sekoita joukkoon pussillinen wok-vihanneksia.
  3. Lisää tilkka vettä, fondi, teryakikastike ja mustapippuri. Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle kevyesti pannussa paahdetut maapähkinät.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta siinä riisit hetken sekoitellen, kunnes ne tulevat läpikuultaviksi. Lisää vesi ja fondi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Mausta riisi kurkumalla.
  5. Kaada keltainen kurkumariisi tarjoiluvadille ja päälle teriyakikalkkuna. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa ruoan kanssa raikasta salaattia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 418 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia17,7 g
  • Hiilihydraatteja46,2 g
  • Rasvaa11,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille