Thai BBQ-possua salaatinlehdillä
Mehukas Jim Lim Thai BBQ-possu on kypsää lihaa, joka on helppo viimeistellä grillissä tai uunissa ravintolatasoiseksi herkuksi.Tarjoa glaseerattu possu salaatinlehdiltä. Resepti: Matti Wikberg
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(430 g)Jim Lim by Farang Thai BBQ-possua
- 1/2dlpuuroriisiä tai
- jasmiiniriisiä
Chili-etikkakastike
- 2rklkalakastiketta
- 1tlsokeria
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1tlchilijauhetta
- 1dlriisiviinietikkaa
- 2tlpaahdettua, jauhettua riisiä
Lisäksi
- 3dljasmiiniriisiä
- 1/2ruukkuakorianteria
- 1/2ruukkuaminttua
- 1/2ruukkuathaibasilikaa
- 500gpikkusalaattia
- paahdettua sipulia
Valmistus
alle 30 min- Valmista paahdettu riisi: kaada riisi pannulle ja paahda miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia sekoittaen, kunnes riisi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu paahtuneelta. Kaada riisi pois pannulta ja anna jäähtyä.
- Jauha riisi maustemyllyssä tai huhmareessa karkeaksi jauhoksi (kuten suodatinkahvi).
- Valmista kastike: yhdistä kalakastike, sokeri, valkosipuli, chili ja etikka kulhossa. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää paahdettu riisi (2 tl), sekoita ja anna maustua hetki.
- Voit lämmittää possut grillissä tai uunissa. Grillaa lihoja miedolla lämmöllä kunnes pinta on paahtunut ja liha on lämmintä. Levitä paketissa olevaa BBQ-kastiketta possujen pintaan ja laita lihat takaisin grilliin hetkeksi. Lisää uudelleen kastiketta possujen pintaan ja nosta ne vielä grilliin muutamaksi minuutiksi. Ota grillistä ja anna vetäytyä. Uunissa: aseta lihat leivinpaperin päälle pellille ja lämmitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä paketissa olevaa BBQ-kastiketta lihan pintaan ja laita takaisin uuniin 4 minuutiksi. Lisää uudelleen kastiketta possujen pintaan ja laita ne vielä uuniin 4 minuutiksi. Ota uunista ja anna vetäytyä.
- Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeiden mukaan suolalla maustetussa vedessä. Nypi yrtit. Pese ja valuta salaatit, irrottele salaatinlehdet.
- Leikkaa possu suupalan kokoisiksi viipaleiksi. Ota salaatinlehti, lisää sen päälle keitettyä riisiä, yrttejä ja muutama pala possua. Mausta chili-etikkakastikkeella sekä jäljelle jääneellä bbq-kastikkeella. Ripottele päälle paahdettua sipulia ja paahdettua riisiä.
Tiesitkö että...
Jim Lim by Farang -sarjan avulla kokkaat ravintolatason ruokaa kotona. Tutustu myös muihin resepteihin ja vinkkeihin!Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
oli kyllä tosi hyvää. itse pidin tuosta lihastakin!
Filetto kaukana fileestä ainakin rasvan suhteen.
Todella pettymys porsaanfiletto pelkkää läskiä vaan eikä maukkaan viehättänyt.