Thaimaalainen kookos-katkarapukeitto
Thaimaalainen kookos-katkarapukeitto maistuu niin arkena kuin viikonloppuna koko perheelle.
4 annosta30 - 60 min42,8 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 1/2kgkuorellisia katkarapuja
- 1lvettä
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2sitruunaruohoa
- palatuoretta inkivääriä tai galangalia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1rklfariinisokeria
- 2dlkookosmaitoa
- 1-2limetin mehu
- 4rklkalakastiketta
- 1/2dlkorianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori katkaravut. Kuumenna kattilassa litra vettä ja keitä katkarapujen kuoria pari minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
- Viipaloi kuoritut, halkaistut sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet, chilit ja sitruunaruohot. Leikkaa inkivääristä tai galangalista 3-4 ohutta viipaletta. Viipaloi sienet.
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut raaka-aineet. Kääntele hetken aikaa.
- Lisää rapuliemi, fariinisokeri sekä kookosmaito ja limetin mehu. Mausta kalakastikkeella, lisää katkaravut ja tarkista maku. Ripottele keiton pinnalle silputtua korianteria.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 42,8 kcal179 kJ
- Proteiinia 4,19 g
- Hiilihydraatteja2,45 g
- Rasvaa1,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi