• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Thaimaalainen kookos-katkarapukeitto

Thaimaalainen kookos-katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 42,8 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 1/2kgkuorellisia katkarapuja
    • 1lvettä
    • 2sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2sitruunaruohoa
    • palatuoretta inkivääriä tai galangalia
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
    • 1rklfariinisokeria
    • 2dlkookosmaitoa
    • 1-2limetin mehu
    • 4rklkalakastiketta
    • 1/2dlkorianteria hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori katkaravut. Kuumenna kattilassa litra vettä ja keitä katkarapujen kuoria pari minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
  2. Viipaloi kuoritut, halkaistut sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet, chilit ja sitruunaruohot. Leikkaa inkivääristä tai galangalista 3-4 ohutta viipaletta. Viipaloi sienet.
  3. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut raaka-aineet. Kääntele hetken aikaa.
  4. Lisää rapuliemi, fariinisokeri sekä kookosmaito ja limetin mehu. Mausta kalakastikkeella, lisää katkaravut ja tarkista maku. Ripottele keiton pinnalle silputtua korianteria.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 42,8 kcal179 kJ
  • Proteiinia4,19 g
  • Hiilihydraatteja2,45 g
  • Rasvaa1,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua