• Erityisruokavaliot

Tilliliemi pakasteravuille

Tilliliemi pakasteravuille
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 2lvettä
    • 3rklkarkeaa merisuolaa
    • 2sokeripalaa
    • kruunutilliä kukintoineen
    • 1pkt(16-22 kpl)pakasterapuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi, suola, sokeripalat ja kruunutilli kiehuvaksi.
  2. Irrota jäinen rapuharkko muovirasiasta ja siirrä se isoon astiaan. Kaada tilliliemi päälle. Anna sulaa ja maustua jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
  3. Nosta hyvin valutetut ravut tarjoiluvadille ja nauti paahtoleivän, voin ja tillisilpun kanssa. Voit myös sulattaa pakasteravut hitaasti jääkaapissa ja valuttaa niissä olevan tilliliemen pois.
  4. Pane ravut astiaan ja kaada keitetty, jäähdytetty liemi rapujen päälle.
  5. Anna maustua jääkapissa vuorokauden ajan. Rapuaterian juomiksi sopivat kivennäisvesi, olut ja valkoviini. Kokeile vaikkapa ranskalaista La Chablisienne Chablista.

Kommentoi

Arvosana reseptille