Tilliliemi pakasteravuilleReseptin takana kumppani

Tilliliemi pakasteravuille

  • yli 60 min

Ainekset

    • 2lvettä
    • 3rklkarkeaa merisuolaa
    • 2sokeripalaa
    • nippukruunutilliä kukintoineen
    • 1pkt(16-22 kpl)pakasterapuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi, suola, sokeripalat ja kruunutilli kiehuvaksi.
  2. Irrota jäinen rapuharkko muovirasiasta ja siirrä se isoon astiaan. Kaada tilliliemi päälle. Anna sulaa ja maustua jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
  3. Nosta hyvin valutetut ravut tarjoiluvadille ja nauti paahtoleivän, voin ja tillisilpun kanssa. Voit myös sulattaa pakasteravut hitaasti jääkaapissa ja valuttaa niissä olevan tilliliemen pois.
  4. Pane ravut astiaan ja kaada keitetty, jäähdytetty liemi rapujen päälle.
  5. Anna maustua jääkapissa vuorokauden ajan. Rapuaterian juomiksi sopivat kivennäisvesi, olut ja valkoviini. Kokeile vaikkapa ranskalaista La Chablisienne Chablista.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Merisuola 800g karkea
    Meira Merisuola 800g karkea
    0,65/kpl0,81/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Jozo karkea merisuola 500g
    Jozo karkea merisuola 500g
    1,85/kpl3,70/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    1,15/kpl2,30/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Ruokopalasokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokopalasokeri 500g Reilun kaupan tuote
    2,09/kpl4,18/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Sirkku palasokeri 750g
    Dansukker Sirkku palasokeri 750g
    1,45/kpl1,93/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille