• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tiramisu manteliliköörilläReseptin teki kumppani

Tiramisu manteliliköörillä

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 10kplCafé au LU Bastogne (tai savoiardi) -keksejä
    • 1 1/2rklespressojuomaa
    • 1 1/2rklmantelikööriä tai brandyä

Täyte

    • 1prk(200 g)mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
    • 1kananmuna
    • 2dltomusokeria
    • 2dlkuohukermaa
    • 1rklespressojuomaa
    • 1rklmantelilikööriä tai brandyä

Pinnalle

    • 1-2rklkaakaojauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä keksit piirasvuoan pohjalle. Sekoita espressojuoma ja likööri tai brändy ja valuta se keksien päälle.
  2. Kaapaise tuorejuusto kulhoon, erota kananmunan keltuainen juuston joukkoon ja valkuainen toiseen kulhoon. Lisää puolet tomusokerista juuston päälle.
  3. Kaada kerma kolmanteen vatkauskulhoon ja vaahdota se.
  4. Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota valkuainen ja loput tomusokerista kuohkeaksi.
  5. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja keltuainen sileäksi. Sekoita espressojuoma, likööri tai brändy sekä kerma- ja valkuaisvaahdot tuorejuuston joukkoon.
  6. Kaada seos keksien päälle, tasoita pinta aaltoilevaksi ja peitä vuoka kelmulla. Säilytä jääkaapissa 4-24 tuntia. Siivilöi kaakaojauhe tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua. Vinkki! Tiramisun voi pakastaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua