• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toast skagen -katkarapuleivät

Toast skagen on klassinen tanskalainen katkarapuleipä, jonka valmistaminen onnistuu helposti myös kotikeittiössä.
Toast skagen -katkarapuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • alle 30 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

4 kpl
    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlPirkka kevytmajoneesia
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1rkldijoninsinappia
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 4viipalettatäysjyväpaahtoleipää
    • jääsalaattia

Koristeluun

    • 100gkirjolohen, siian tai muikun mätiä
    • sitruunalohkoja
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Valuta myös mäti.
  2. Sekoita ranskankermaan majoneesi ja katkaravut. Lisää tilli, ruohosipuli ja muut mausteet.
  3. Paahda leivät. Pane jokaiselle leivälle jääsalaatin lehti ja lusikoi katkarapuseos leiville.
  4. Annostele mäti katkarapuseoksen päälle. Koristele ohuilla sitruunalohkoilla ja tillillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja8,26 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15