• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toast skagen -katkarapuleivät

Toast skagen on klassinen tanskalainen katkarapuleipä, jonka valmistaminen onnistuu helposti myös kotikeittiössä.
Toast skagen -katkarapuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 kpl
  • alle 30 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

6 kpl
    • 2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • n. 1rklPirkka Dijonsinappia
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 6viipalettatäysjyväpaahtoleipää

Koristeluun

    • n. 100gkirjolohen, siian tai muikun mätiä
    • sitruunalohkoja
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Valuta myös mäti.
  2. Sekoita ranskankermaan majoneesi ja katkaravut. Lisää tilli, ruohosipuli ja muut mausteet.
  3. Paahda leivät. Lusikoi katkarapuseos leiville.
  4. Annostele mäti katkarapuseoksen päälle. Koristele ohuilla sitruunalohkoilla ja tillillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja8,26 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20