Toast skagen purkissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Toast skagen -tanskalainen klassikko: katkarapu-mätileipä on tällä kertaa tehty annospurkkiin. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.
Ainekset
4 annosta
1 ps (180 g) | Pirkka katkarapuja (pakaste) tai |
1/2 (50 g) | punasipuli tai |
1 tlk (150 g) | tai |
1/4 dl | Pirkka Kevyt majoneesia tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 viipaletta (n. 50 g) | Pirkka saaristolaisleipää tai |
50 g | Pirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata katkaravut, valuta ne hyvin ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.
Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunanmehu ja -kuori sekä pippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli. (Jätä hieman sipulia koristeeksi.)
Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi muruiksi tai pieniksi kuutioiksi.
Lado leipämuruja ja katkarapuseosta kerroksittain pieniin annospurkkeihin (esim. lastenruokapurkki) tai laseihin. Voit myös latoa ainekset yhteen isoon purkkiin. Lusikoi pinnalle mätiä. Koristele punasipulilla ja tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(127 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- alle 30 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min3,9(95 arviota)
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- alle 15 min3,0(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (27 arviota)
- höntsöl2 vuotta sittenHyvältä maistui mutta tuo tekoaika 30 minuuttia rokottaa yhden tähden. Maustumisaika olisi hyvä ilmoittaa myös :)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenhöntsöl, valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis erikseen maustumiseen käytettyä aikaa.
- Joulutonttu7 vuotta sittenTästä tuli uusi suosikki joulupöydän alkupaloihin. Helppo ja nopea tehdä valmiiksi jo edellisiltana.