• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaattinen kaalilaatikko

Tomaattinen kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 224 kcal / annos (400g)

Ainekset

5 annosta

Pinnalle

    • 3-4tomaattia
    • 1tlbasilikaa

Koristeluun

    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit. Pane riisisuurimot kiehumaan suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
  2. Sekoita riisin joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja hienonnetut sipulit. Lisää hetken kuluttua suikaloitu kaali ja tomaattimurska. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla ja siirapilla.
  3. Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää ja neste on imeytynyt riisiin eli 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 224 kcal944 kJ
  • Proteiinia14,4 g
  • Hiilihydraatteja32,4 g
  • Rasvaa4,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu