• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tonnikalagrillileivät ja avokado-tillisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tonnikalagrillileivät ja avokado-tillisalaatti

Tomaattiset tonnikalagrillileivät valmistuvat helposti grillissä. Tarjoa leipien kanssa raikasta tillillä maustettua vihreää salaattia. Noin 2,55€/annos.

  • 5 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

5 annosta
    • 1ps(175 g)Oululainen Reissumies Tosi ohut -leipää
    • 2tlk(à 170 g)Pirkka tonnikalaa, yrttinen tomaatti
    • 10viipalettaValio Oltermanni Ohuen Ohut Savu -juustoa
    • 1(130 g)pieni punainen paprika
    • 2(250 g)tomaattia
    • 2tlkuivattua basilikaa
    • tai
    • kuivattua rakuunaa
    • 1/4ps(à 65 g)Pirkka Luomu rucolaa

Avokado-tillisalaatti

    • 2(400 g)avokadoa
    • 1(300 g)kurkku
    • 1/2ruukkuatilliä
    • 3/4ps(à 65 g)Pirkka Luomu rucolaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rkloliiviöljyä
    • n. 1rklPirkka balsamiviinietikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista avokadosta kuori ja kivi ja paloittele hedelmäliha. Purista päälle sitruunanmehua, jotta avokado ei tummu. Viipaloi kurkku ja hienonna tilli.
  2. Sekoita kulhossa rucola (säästä osa pussista leipien koristeluun), avokado, kurkku ja tilli. Juuri ennen tarjoamista pirskottele pinnalle balsamico ja oliiviöljy ja ripottele suolaa ja pippuria.
  3. Kuutioi paprika ja tomaatit. Sekoita tonnikala tasaiseksi. Levitä leipien pohjapuolille tonnikalaa ja tomaatti- ja paprikakuutiot. Mausta kuivatulle yrtillä. Lisää pinnalle juustoviipaleet ja leivät kansiksi. Grillaa, kunnes juusto sulaa ja leipien pohjat ovat rapeat. Koristele leivät rucolalla ja tarjoa salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Voit myös paistaa leivät 225 asteisen uunin ylätasolla 7-10 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille