Tonnikalapiiras
Helppo tonnikalapiiras saa mehevyyttä purjosta ja tonnikalasta. Piirakka sopii iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi.
30 - 60 min216 kcal / 100 g
Ainekset
Pohja
- 1pkt(400 g)Pirkka piirakkataikinaa
Täyte
- 1(n. 150 g)pieni purjo
- 1rklöljyä
- 1prk(200 g)tonnikalaa vedessä
- 2tomaattia
- 1dltilliä hienonnettuna
Juustoseos
- 1dlmaitoa
- 100gsulatejuustoa
- ripausmustapippuria
- 1tlpizzamaustetta
- 1/4tlsuolaa
- 2kananmunaa
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Kauli sulanut piirakkataikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä hieman piirakkavuokaa (halkaisija 25 cm) suurempi ympyrä. Nosta taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Tee ylimääräisestä taikinasta koristeita, esimerkiksi kaloja, piirakan pinnalle.
- Pistele pohja ja tue taikinan reunat foliosuikaleella vuoan reunaa vasten. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista täyte. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjosuikaleet öljyssä. Valuta tonnikala ja viipaloi tomaatit.
- Kuumenna maito kattilassa ja sulata sulatejuusto kuuman maidon joukkoon. Jäähdytä seosta hieman. Lisää mausteet ja kananmunat (jätä hieman kananmunaa koristeiden voitelua varten).
- Levitä purjosuikaleet, tonnikala, tilli ja tomaattiviipaleet piirakkapohjalle. Kaada juustoseos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Koristele taikina kuvioilla. Voitele koristeet kananmunalla.
- Paista piirakkaa vielä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 216 kcal905 kJ
- Proteiinia 10,7 g
- Hiilihydraatteja13,1 g
- Rasvaa13,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi