TortillakupitReseptin takana kumppani

Tortillakupit

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
Tortillat ovat monen perheen suosikkiruokaa.

    Ainekset

    24 kpl
    6
     
    tortillaa
    tai
    400 g
     
    jauhelihaa
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
     
    öljyä
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    pippuria
    tai
    1 prk (220 g)
     
    tulista salsakastiketta
    tai
    1 prk (150 g)
     
    ranskankermaa
    tai
    1
     
    kypsä avokado
    tai
    1 rs (250 g)
     
    kirsikkatomaatteja
    tai
     
    tuoretta persiljaa tai korianteria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    588 kJ / 141 kcal
    Rasva
    8 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    10 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    6,8 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Lämmitä tortillalettuja mikrossa noin 30 sekunnin ajan kosteaan keittiöpyyhkeeseen käärittynä. Leikkaa jokainen lettu neljään osaan. Painele letunpalat muffinipellin koloihin. Paista 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Irrota tortillakupit varovasti ja jäähdytä.

    Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää pannulle silputtu sipuli. Paista kypsäksi ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita jauhelihan joukkoon punainen salsakastike ja annostele jauhelihaseosta tortillakuppeihin.

    Viimeistele tortillakipot lusikallisella ranskankermaa, avokado- ja tomaattipaloilla sekä tuoreilla yrteillä.