• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toscapikkuleivät

Ihanat toscapikkuleivät valmistuvat helposti valmiin murotaikinan avulla.
Toscapikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • 30 - 60 min
  • 483 kcal / 100 g

Ainekset

24 kpl
    • 1dlhasselpähkinöitä
    • 1/2dlpekaanipähkinöitä
    • 75gvoita
    • 1/4dlfariinisokeria
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1rklmaitoa
    • 1/2dlrusinoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele pähkinät isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  2. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä 20 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi. Nosta samankokoiseen vuokaan. Jos sinulla ei ole sopivankokoista vuokaa, taittele foliosta vuoka uunipellille. Käytä foliovuoan alla leivinpaperia.
  3. Sulata laakeassa kattilassa voi. Lisää fariinisokeri sekä sokeri-vehnäjauhoseos ja maito. Kuumenna. Sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Kiehauta seos.
  4. Paista muropohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla viisi minuuttia. Kaada päälle tosca mahdollisimman tasaisesti. Paista edelleen noin kuusi minuuttia. Siirrä toscalevy leivinpaperilla leikkuulaudalle jäähtymään. Leikkaa levy hieman jäähtyneenä 24 palaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 483 kcal2 020 kJ
  • Proteiinia5,64 g
  • Hiilihydraatteja44,2 g
  • Rasvaa31,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille