• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
TuorepuolukkamehuReseptin teki kumppani

Tuorepuolukkamehu

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1kgtuoreita puolukoita
    • 1lvettä
    • 1/2tlviinihappoa
    • 3/4dlsokeria/mehulitra

Valmistus

yli 60 min
  1. Poimi puolukat metsästä. Valitse puolukkamättäiltä punaisimmat ja mehukkaimmat. Istahda kotona pöydän ääreen, puhdista roskat pois ja survo puolukat huolellisesti niin että mehua irtoaa paljon.
  2. Sekoita vesi ja viinihappo. Lisää seos hyvin sekoittaen puolukkasurvokseen.
  3. Pane astia jääkaappiin ja anna mehustua pari päivää, muista sekoittaa muutamia kertoja mehustumisen aikana.
  4. Siivilöi mehu tiheän siivilän tai siiviläkankaan läpi. Sekoita sokeri mehuun hitaasti kiiruhtamatta kunnes kaikki pienet sokerikiteet ovat varmasti sulaneet.
  5. Pullota ja säilytä viileässä. Annoksesta tulee noin 1 litra mehua. Nauti raikkaalla vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu