
Tuorepuolukkamehu
Tuorepuolukkamehu maistuu koko perheelle.
yli 60 min
Ainekset
- 1kgtuoreita puolukoita
- 1lvettä
- 1/2tlviinihappoa
- 3/4dlsokeria/mehulitra
Valmistus
yli 60 min- Poimi puolukat metsästä. Valitse puolukkamättäiltä punaisimmat ja mehukkaimmat. Istahda kotona pöydän ääreen, puhdista roskat pois ja survo puolukat huolellisesti niin että mehua irtoaa paljon.
- Sekoita vesi ja viinihappo. Lisää seos hyvin sekoittaen puolukkasurvokseen.
- Pane astia jääkaappiin ja anna mehustua pari päivää, muista sekoittaa muutamia kertoja mehustumisen aikana.
- Siivilöi mehu tiheän siivilän tai siiviläkankaan läpi. Sekoita sokeri mehuun hitaasti kiiruhtamatta kunnes kaikki pienet sokerikiteet ovat varmasti sulaneet.
- Pullota ja säilytä viileässä. Annoksesta tulee noin 1 litra mehua. Nauti raikkaalla vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi