• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuulihattutorni

Juhlava tuulihattutorni eli croquembouche herättää taatusti ihastusta ja on hauska tarjottava pikkujoulujuhlissa tai Isänpäivänä.
Tuulihattutorni
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 55 kpl
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (90g)

Ainekset

55 kpl
    • 2dlvettä
    • 100gvoita tai margariinia
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3kananmunaa

Täyte

    • 1dlkuohukermaa
    • 1tlk(200 g)Valio luumu-kanelirahkaa
    • 1rklkonjakkia

Lisäksi

Koristeluun

    • tomusokeria
    • Dr. Oetker Silver-koristerakeita
    • Dr. Oetker suklaatähtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään noin viideksi minuutiksi.
  2. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta leivinpaperille pieniä nokareita. Jätä nokareiden väliin tilaa, sillä tuulihatut kohoavat paistettaessa.
  3. Paista tuulihatut 180 asteessa 20-25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan, etteivät tuulihatut laske. Pursota ja paista lopputaikina samalla tavalla. Siirrä paistetut tuulihatut ritilälle jäähtymään ja anna kuivua mielellään muutama tunti ennen täyttämistä.
  4. Vaahdota täytettä varten kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta konjakilla. Leikkaa tuulihattuihin veitsellä reikä ja täytä tuulihatut pursottamalla.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa ja mausta kardemummalla. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on 16 cm. Kokoa tuulihattutorni ympyrän sisälle. Käytä pohjakerrokseen mielellään isoimpia tuulihattuja ja jätä pienemmät ylempiä kerroksia varten.
  6. Kokoa torni: Kasta alimmaista kerrosta varten tuulihattujen molemmat kyljet suklaassa. Etene ulkoreunalta kohti keskustaa. Seuraavaan kerrokseen kasta tuulihatusta vain toinen kylki sekä pohja suklaassa. Jatka näin pienentäen kerroksia kohti huippua. Voit siirtää tornin kerrosten välillä jääkaappiin jähmettymään.
  7. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele koristerakeilla. Aseta tornin huipulle suklaatähti. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Anna tornin lämmetä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Tuulihattutorni on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 200 kcal838 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2