Ulkofileepihvit ja grillatut kasvikset
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ulkofileepihvit ja grillatut kasvikset on herkullista viikonloppuruokaa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (à 150–200 g) | naudan ulkofileepihviä tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Valkosipuli-timjamivoi | |
---|---|
50 g | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 1/2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Grillatut kasvikset | |
1 (n. 350 g) | kesäkurpitsa tai |
1 (200 g) | punainen paprika tai |
1–2 (200 g) | sipulia tai |
1 rs (200 g) | Pirkka herkkusieniä tai |
4 | luumutomaattia tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Valmistus
alle 30 min
Valmista ensin maustevoi. Sekoita pehmenneeseen voihin muut maustevoin raaka-aineet. Kääri maustevoi leivinpaperiin pötköksi ja pakasta.
Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumassa parilassa tai pannussa maustevoissa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kuumien pihvien päälle maustevoinokareet ennen tarjoamista.
Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele paprika ja lohko sipulit. Puolita herkkusienet ja tomaatit. Sekoita kasvisten joukkoon öljy. Kypsennä vihannekset grillissä tai parilalla. Siirrä kasvikset tarjoiluastiaan, tomaatteja lukuunottamatta.
Sekoita sitruunanmehu, -kuoriraaste, hunaja ja mausteet keskenään. Kaada seos kasvisten päälle ja sekoita. Nosta päällimmäiseksi grillatut tomaatinpuolikkaat. Tarjoa pihvien kanssa.