• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ullan tonnikalapiirakka

Ullan tonnikalapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 281 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 125gPirkka leivontamargariinia
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkylmää vettä

Täyte

    • 2tlk(à 200 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
    • 1ruukkutuoretta tilliä

Päälle

    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1dlvettä
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlvalkopippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisja 26 cm)pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä kala tasaisesti pohjalle. Silppua päälle runsaasti tuoretta tilliä. Sekoita kulhossa kerma, vesi ja kananmunat. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 281 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia12,1 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa19,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7