• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunijäätelötorttu

Uunijäätelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 30 min
  • 184 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 4kananmunan valkuaista
    • 4rklsokeria
    • n. 3dlvalutettuja säilykehedelmiä
    • (esim. 1 prk Pirkka mangoviipaleita)
    • 1/2-1lPirkka vaniljakermajäätelöä

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen loppuvaiheessa. Nosta torttupohja uuninkestävälle vadille, kostuta tarvittaessa hedelmämehulla ja levitä päälle valutetut säilykehedelmät.
  2. Pane pakastimesta juuri otettu jäätelö reiluina paloina torttupohjalle ja levitä valkuaisvaahto huolellisesti täytteiden yli. Kuorruta jäätelötorttua 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia eli kunnes marenki saa hieman väriä. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvipöydässä

Ravintosisältö per 100 g

  • 184 kcal771 kJ
  • Proteiinia3,57 g
  • Hiilihydraatteja33,1 g
  • Rasvaa4,55 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille