• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Uunilohi sitruuna-siirappi täytteelläReseptin teki kumppani

Uunilohi sitruuna-siirappi täytteellä

Uunilohi sitruuna-siirappitäytteellä tuo perinteiseen uunissa valmistettavaan kalaruokaan uutta makua. Tarjoa perunoiden ja tilli-kurkkusalaatin kanssa.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 1(1-1/2 kg)avattu merikirjolohi
    • suolaa
    • pippuria

Täyte:

    • 1pieni purjo
    • 1sipuli
    • 1rklvoita
    • 100gpakasteherneitä
    • 1dltilliä ja ruohosipulia hienonnettuna
    • 1rs(170 g)ruohosipulituorejuustoa
    • 1rklsitruunamehua
    • hiukansiirappia

Pinnalle:

    • voisulaa
    • korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhi kirjolohen pinta talouspaperilla ja mausta.
  2. Täyte: Leikkaa purjo viipaleiksi ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna rasva paistinpannussa ja kiehauta sipulit pehmeiksi. Lisää loput ainekset pannuun. Mausta sitruunamehulla ja siirapilla.
  4. Täytä kala ja aseta se uunivuokaan. Valuta sulatettu rasva kalan pinnalle ja ripottele korppujauhoja päälle.
  5. Paista 200°C 30-40 minuuttia. Tarjoa perunoiden, yrtti-pippurivoisulakastikkeen ja tilli-kurkkusalaatin kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille