• Erityisruokavaliot

Uunilohi sitruuna-siirappi täytteellä

Uunilohi sitruuna-siirappi täytteellä
Reseptin teki kumppani
  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 1(1-1/2 kg)avattu merikirjolohi
    • suolaa
    • pippuria

Täyte:

    • 1pieni purjo
    • 1sipuli
    • 1rklvoita
    • 100gpakasteherneitä
    • 1dltilli- tai ruohosipulisilppua
    • 1rs(170 g)ruohosipulituorejuustoa
    • 1rklsitruunamehua
    • hiukansiirappia

Pinnalle:

    • voisulaa
    • korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhi kirjolohen pinta talouspaperilla ja mausta.
  2. Täyte: Leikkaa purjo viipaleiksi ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna rasva paistinpannussa ja kiehauta sipulit pehmeiksi. Lisää loput ainekset pannuun. Mausta sitruunamehulla ja siirapilla.
  4. Täytä kala ja aseta se uunivuokaan. Valuta sulatettu rasva kalan pinnalle ja ripottele korppujauhoja päälle.
  5. Paista 200°C 30-40 minuuttia. Tarjoa perunoiden, yrtti-pippurivoisulakastikkeen ja tilli-kurkkusalaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille