• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uuniriisipuuro ja sekahedelmäkiisseli

Uuniriisipuuro ja sekahedelmäkiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 81,3 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta
    • 2 3/4dlpuuroriisiä
    • 1tlsuolaa
    • 1 1/2ltäysmaitoa
    • kuorittu manteli
    • voita

Sekahedelmäkiisseli

    • 1,3lvettä
    • 1ps(250 g)kuivattuja sekahedelmiä
    • 1dlrusinoita
    • 1/2dlPirkka mustaherukkamehua
    • 1/2dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 1dlvettä
    • 4rklperunajauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane kuivat hedelmät ajoissa turpoamaan. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja lisää sekahedelmät ja rusinat. Anna hedelmien turvota vähintään tunti.
  2. Puuroa varten voitele iso uunivuoka. Mittaa vuoan pohjalle riisit ja suola. Kaada päälle maito. Lisää manteli ja muutama voinokare. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja kypsennä edelleen noin tunti.
  3. Siirrä hedelmäkattila levylle. Lisää mehu, sokeri ja kanelitanko. Keitä hiljaa poreillen 40-60 minuuttia, kunnes kaikki hedelmät ovat pehmenneet. Nostele hedelmät tarjoiluastiaan.
  4. Sekoita keskenään vesi ja perunajauhot. Kaada suurus kiehuvan liemen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiehauta. Kaada kiisseli hedelmien päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,3 kcal340 kJ
  • Proteiinia2,03 g
  • Hiilihydraatteja14,3 g
  • Rasvaa1,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu